Saturday, April 18, 2009

Rotterdam Street!


De ochtend van zaterdag 18 april werd ik (Brendan) door Jonathan opgebeld of ik zin had om mee te gaan rollen in Rotterdam. Op dat moment zat ik in Breda en het bmx'je stond nog in Zeeland dus dat was ietwat onpraktisch. Ik besloot echter toch te gaan, zónder bmx'je, maar gewapend mét racefiets en camera en het werd zeker een goed geslaagde zonnige middag.
Jolige Jonathan, Woeste Wijnand, Smoothe Stijn en Tamme Tim wachtten me op bij deze railhop (aardbeienjam 2008). De rail kon helaas niet gegrind worden, omdat een paar olijke jongens van diverse nationaliteiten (ik probeer hier politiek correct te blijven) een half bataljon van de Rotterdams politiemacht op de locatie hadden aangetrokken. Verder de ghetto in, waar Tim (blauwe, blauwe, blauwe!) zich weer eventjes kon uitleven met zijn lokale vriendjes (zie foto). Vervolgens verder naar een uprail op een grasdijkje die Stijn net niet kon halen wegens een onhandig geparkeerd Peugeootje.
Een stukje verderop stond een miljoen-stair-rail die Wijnand vanuit stilstand op de rail met een duwtje van Jonathan bijna naar beneden kon glijden (er was te weinig ruimte om er op te hoppen). Dit moedigde deze twee heren wel aan om een constructie te bouwen waarmee er wel genoeg ruimte gecreëerd werd voor de 'hop on'. Vele verwoedde pogingen later was de rail vierkant in plaats van rond, het gras naast de trap gewied en diverse enkels vele malen dikker geworden. De rail bleef helaas 'unbeated'. In ieder geval zijn er wel mooie crashes gefilmd die vroeger of later ook wel op het internet zullen opduiken. Jonathan werd per auto opgehaald door een immer zorgzame Eline en de rest van het gezelschap zette de sessie via de maastunnel voort naar een fikse railhop die Stijn gecleared heeft (een hogere als die op onderstaande foto).
Zoals je hebt gemerkt is Tamme Tim in dit verhaal nog niet voorgekomen en dat komt omdat, je raadt het nooit, hij een beetje tam was vandaag. Echter was hij volgens Stijn erg goed bezig alvorens ik in de Maasstad arriveerde en dit statement is ook gerechtvaardigd middels verzameld beeldmateriaal wat u eveneens nog een keer zult zien verschijnen.













Zoals je misschien merkt coveren deze foto's niet de essentiële dingen van de dag. Dat is niet om iemand te pesten (ahoewel het wel mooi meegenomen is als het zo ervaren wordt), maar omdat deze later nog verschijnen op een nog te maken eigen website. Insanebmx.eu is namelijk de lucht uit (voor de geïnteresseerden is de contact overigens nog wel te checken via brendan.sjaakoerlemans.nl). Tegen die tijd wordt daar hier nog wel een notitie van gemaakt.