Wednesday, February 04, 2009

Burnside scene




Elke donderdag avond is het weer raak: fietsavond bij Burnside. Sinds jaar en dag komen fietsers uit heel het (oosten van het)land naar Deventer om te chillen en te fietsen.

Als vaste factor op zo’n avond is er altijd Frankie, de local die de tent elke week weer volledig afbreekt. Sinds dat hij een klein ventje was(zie broke 2&3) doet hij alle bigtricks.
Voor de rest zijn er natuurlijk de rest van de Deventernaren, waaronder Vinnie de senior BMXer, Gerwin de huisfotograaf en ik, Lennard, ehm de organiserende factor.

Dan hebben we onze grote vrienden uit de omgeving Arnhem nog. Baco Moes en Erd zijn tegenwoordig regelmatig te vinden in het nostalgische skatepark aan de sint Olafsstraat. Ook de jongens uit Apeldoorn brengen regelmatig een bezoekje. Dany boost boxen alsof het niets is en Arman de halve turk is hard aan het progressen.

Tegenwoordig is ook de oude garde weer op de fiets gestapt. Jos Wissink van Fatbmx en Gert hebben hun fietsjes al weer een tijdje uit het stof gehaald en rijden rond alsof ze weer 20 zijn.

Meestal druppelt het vanaf een uurtje of zeven vol. Skateboarders weten dat ze beter niet op kunnen komen dagen, op donderdag wordt de place gedomineerd door zwetende mannen op fietsen.

De komende weken zal net als bij de Limburgers de scene wat meer uitgediept worden met interviews.