Monday, January 19, 2009

Limburg



Limburg staat in de "grote" Nederlandse BMX wereld niet echt bekend om zijn grote scene en supertoffe streetspots. Wat betreft die grote scene klopt het wel, en over de supertoffe streetspots zou je ook nog eventjes kunnen discussiëren. Maar wat veel mensen in ieder geval niet weten is dat Limburg wel een paar rijders heeft die hun 20" fietsen veel en hard berijden.
Nou oké, dat is misschien wel overdreven, maar in ieder geval doet Limburg er wel, op zijn minst, een beetje toe qua BMX in Nederland.
Een streetsessie hier gaat er meestal behoorlijk laidback aan toe, beetje praten, grappen maken, af en toe een lijntje rijden en soms wat nieuws proberen. Maar zo heel af en toe gaat de hele crew hard, en dan wordt er zo nu en dan ook wel eens gefilmd.
In de winter daarentegen houdt het zo eenn beetje, net als in de rest van Nederland, op qua streeten. Dus dan wordt heil gezocht in skatehal the Promise en op de een of andere manier wordt er dan toch wel wat harder gereden. Maar nooit té hard en té serieus, dat laten we wel over aan de trainende Wallonen die elke week een paar keer met de auto naar the Promise komen. 
Ik noemde eerder al de "crew", dus eigelijk gewoon het vaste groepje mensen dat vaak rijdt. Die bestaat uit: Maarten, Sven, Camiel, Ollie en ik. Natuurlijk zijn er meer mensen die rijden hier, maar dit is wel zo een beetje de harde kern, als je het zo zou willen noemen. (Als andere Limburgse rijders dit lezen: no offense! Gil even en kom ook vaker naar een sessie!) 
Om jullie, de lezer dus, een beetje bekend te maken met Limburg ga ik de komende tijd interviewtjes doen met iedereen, zodat je op het eind alles weet van ons, op een totaal niet enge manier, hoop ik.
Tekst: Joram