Friday, March 30, 2012

BMX Worlds 2012

Ze komen er weer aan, de jaarlijkse traditie voor elke Nederlandse fietsers. De BMX Worlds in Keulen, Duitsland. Als je nog nooit een groot evenement hebt bijgewoond, is this the place to be. Dit wil je niet missen, elk jaar wordt het niveau van fietsen hoger en hoger. Enkele facts:

- De Worlds zijn van 13 t/m 15 Juli.
- Locatie is in het welbekende Jugendpark in Keulen, Duitsland.
- Onderdelen zijn Dirt, Park, Street, Flatland en Vert.
- De tickets voor het hele evenement zijn 25,- euro per stuk (of dagkaarten, vrijdag 8,- en zaterdag/zondag 10,- euro per dag.
- Voor meer info, check www.bmxworlds.de!

Vorig jaar was er helaas geen Kamp Holland onder de brug, maar ik ga er van uit dat iedereen dit jaar weer lekker zijn tentje onder de brug zet! Fun fact, de Fact-pagina van de site bevat het hoogtepunt van vorig jaar als achtergrond. Desmond die over de trails knalt terwijl heel Nederland als een gek staat te schreeuwen en confetti los schiet (credits naar Joey Schaar). De confettibommen zullen we dit jaar veel vaker gaan zien.

Deelnemers uit Nederland zijn tot nu toe: Desmond Tessemaker. Het is nog vroeg, maar ongetwijfeld de standaardnamen voor in de pro-sectie. We wachten nog even op de definitieve lijst voordat we gaan speculeren.

Hoe het vorig jaar was? Check the report op WeAreOangeJuice.


De credits van deze foto gaan meen ik naar Roy van Kempen.