Sunday, November 13, 2011

Waalhalla Disco BMXjam report

Dus zaterdag was de Waalhalla Disco BMXjam. Steijn Leijzer deed voor ons verslag!

'Dus gister (12-11-11) was de “Waalhalla disco jam” in Nijmegen gaande. Het was niet heel druk omdat het buiten vrij mooi weer was en de meeste mensen dus lekker buiten gingen fietsen. Ondanks dat was het toch een gezellig dagje. Het thema was disco, de meeste koppige bmxers waren in gewone kleding (waaronder ik) maar Rutger, Maarten, Marco en zijn Zoontje Valentino waren lekker in de disco sfeer met mooie afro’s en glinsterende pakjes.

Het begon met de best trick op de ledge’s. daar werden hele vette combo’s gedaan door Thomas Ruissen en Kadeem eiland. Ook limburg was aanwezig op de ledges Sven gaf toe aan de groepsdruk en zette grind na grind, Joram had ook een paar goede cancans van de ledges af. Best trick ledge is gewonnen door Kadeem eiland met iets met manuals en barspins en hangfives.

Best trick op de piramide ging ook los met Thomas die crankflips, barspins en 360’s in en uit grinds gooide. Roy van Kempen was ondertussen ook aangekomen en deed ook vanalles in en uit grinds en had een mooie 180 nohander bank to bank. Kadeem kilde ook met een barspin 540 tap to fakie over de piramide. Ik zelf heb ook nog wat dingen kunnen doen zoals een 180 barspin bank to bank en een 450 to fakie. Best trick op de piramide is uiteindelijk door Thomas Ruissen gewonnen.

Als laatste was de 180 contest. Altijd leuk om mensen zichzelf te zien pushen voor een goody bag. De strijd ging tussen drievoudig titelverdediger Thomas Ruissen, Doekoe en Emile Bouwman. Het was al vrij snel duidelijk dat Thomas en Doekoe geen schijn van kans hadden tegen Emile. Hun roekeloze 180’s waren niets vergeleken met de controle en ease waarme Emile zijn 180’s deed en altijd zijn halfcabs had. De 180 contest werd dus gewonnen door Emile Bouwman en daarmee is Thomas zijn winning streak doorbroken.

Na de 180 contest was er een tosti happy hour met tosti’s voor een euro en daar werd goed gebruik van gemaakt. Er werden de nodige biertjes gedronken en als je denkt dat je alles hebt gehad komen de heren uit braband (Timo en Max) ook nog even voor de afterparty. Roy heeft geleerd dat hij zijn Iphone niet meer onbewaakt achter moet laten bij Rutger en Aaron. En tot slot werd Kadeem zijn achterwiel werd gefixt door middel van door mij gedoneerde spaken en de fietsenmakers kunsten van Thomas.

Bottom line: vette jam met een goed sfeertje.'


Dit is een album met wat foto’s van Marco Dabizzi (MaDaFoto)'

Thanks Steijn!