Sunday, August 08, 2010

The woodward boys...


Nicky venderveen en stuart Gibson verblijven nog steeds aan de overkant van de grote oceaan. Vandaag opende weer gelukzalig onze mailbox, met een gloednieuw reisverhaal van vrind Stuart. Enjoy reading.

Op moment van schrijven zitten Nicky en ik in een bus gehuurd door Woodward camp van New Jersey terug naar Woodward PA. Vertel zo wel hoe dat zit. Beetje aan de late kant voor onze wekelijkse update maar beter laat dan nooit!
Onze week begon met wat flinke regenbuien waaronder een storm die aardig wat schade heeft aangericht in de omgeving. Gelukkig voor ons konden we gewoon binnen fietsen, helaas was het dan wel vrij druk en benauwd. De meeste sessies vonden daarom ook plaats van 10 tot 12 s’avonds als alle kinderen terug naar de cabins zijn.
Er wordt altijd gereld tussen bmxers en deze week was weer geen verrassing. In de keuken halen we veel grappen met elkaar uit door borden of bekers aan elkaar te lijmen met pindakaas of elkaar natspuiten met een sproeier. Uiteraard gaan die grappen buiten de keuken ook door. Zo hadden Nicky en ik een fiets opgehangen in een boom volgeplakt met Cock&Balls stickers. We waren naar binnen gegaan omdat het slecht weer begon te worden maar zijn fiets hing nog in de boom. De volgende dag tijdens het werk bleek onze fietsen verdwenen te zijn, en het enige aanwijzing was een foto van 2 bomen met Nicky’s fiets ertussen en een beek met mijn fiets aan de overkant. 2km lopen, stuk bos door en onderaan een berg waren onze fietsen dus verstopt. Best grappig. Nu maar verzinnen wat ons volgende stap wordt.
De week ervoor klaagde ik nog over me ribben maar dat viel deze week reuze mee gelukkig! Nicky is wel een aantal keer door zijn enkel gegaan maar toch werd er best cool gefietst. Overdag veel aan het zwemmen geweest en s’avonds richting Sheetz om soort Subway broodjes en drinken te halen. Af en toe is het wel te merken in wat voor omgeving we ons bevinden. Komt geregeld voor dat mensen een camouflage bruiloft hebben en niks over de wereld weten behalve over Centraal Pennsylvania.
Woodward Camp is heel bijzonder om te zijn en je kan er flink fietsen, er is voor iedereen wel iets te vinden, maar het biedt ook andere kansen. Afgelopen jaar had ik al de kans gekregen om voor Woodward naar een contest te gaan en een reisje naar New Jersey te maken. Ik wou Nicky graag wat andere delen van Amerika laten zien op boerenland en skateparken na, en ook dit jaar mochten we op pad voor Woodward.
Zoals ik al zei zitten we nu in een bus, gelukkig met gratis wi-fi haha! Er is een ophaal service vanuit Woodward opgezet in New Jersey. Iedere zaterdag wordt er een lading kinderen gedropt in New Jersey omdat het daar dichterbij is voor veel mensen dan zelf naar Pennsylvania te rijden. Er gaat dan altijd een Woodward medewerker mee om alles in de gaten te houden. Die blijft dan in een hotel in New Jersey en de volgende dag wordt een verse lading naar Woodward gebracht. Wij mochten mee met de rit, kregen gratis een hotelkamer en konden een dag in New York City doorbrengen. Niet verkeerd zeg ik zelf hehe.

Over een uurtje zijn we hopelijk terug bij Woodward, weer even zwemmen, de diner dienst werken en dan even kijken of we fit genoeg zijn om even wat te fietsen.

Nog 2 weken en een hoop updates te gaan.