Tuesday, July 13, 2010

Best of Blaak 5


Jubilerend Best of Blaak belooft pittige strijd tussen locals en nationale BMX top

Op zondag 25 juli 2010 vindt de vijfde editie van Best of Blaak plaats in het West Blaak skatepark in Rotterdam. Het jubilerende Freestyle BMX evenement pakt voor de gelegenheid groot uit met een prijzenpot van 2000 euro, te verdelen onder de amateur en pro klasse. In de laatstgenoemde klasse zal de Nederlandse top het op moeten nemen tegen de bevoordeelde Rotterdamse thuisrijders.

De Rotterdamse gemeente is verheugd om met dit jongerenevenement de reputatie als ‘dé stad voor jongeren’ te onderstrepen. De gemeente wil middels de ondersteuning van deze evenementen de lijn van 2009, toen Rotterdam officieel ‘stad voor jongeren’ van Nederland was, doortrekken in 2010. De gemeente constateert met trots dat tijdens Best of Blaak de locale Rotterdamse BMX rijders traditioneel de spotlight voor zichzelf weten op te eisen.

De Rotterdamse West Blaak locals hebben dan ook een reputatie hoog te houden. Channon Balorean, winnaar van de derde editie van Best of Blaak en local van het eerste uur, was vorig jaar verhinderd voluit te gaan vanwege een blessure. De Hagenaar Nicky van der Veen wist die editie op zijn naam te schrijven. Voor deze jubileumeditie ligt het echter volledig open. Nicky:‘Als Channon zijn dag heeft gaat hij zeker knallen!’

Het thuisvoordeel komt deels doordat de stalen baan voor BMX rijders vaak glad aanvoelt, iets waar de locals aan gewend zijn geraakt. Net als vorig jaar doet de organisatie er alles aan om dit tot een minimum te beperken en zal de gehele baan de dag ervoor schoon worden gespoten.

Met de even beruchte als hilarische MC Mischa FSO op de microfoon, DJ King Koen achter de draaitafels en Rockstar Energy Drink en Soul Cycle als sponsors zal de strijd tussen de locals en de nationale top in het West Blaak skatepark er zonder twijfel heet aan toe gaan!




















Best of Blaak 2010
West Blaak Skatepark, Rotterdam
Zondag 25 juli, vanaf 13 uur tot 20 uur
Pro en amateur klasse, met een prijzenpot van 2000 euro
Gratis toegang, geen inschrijvingsgeld
www.bestofblaak.nl
Neem voor meer informatie op met koen@soulcycle.com