Saturday, May 01, 2010

Roy en Tom in New York #1


Roy en Tom brengen circa 10 dagen in bmx-street Capital van de wereld door. De eerste dag zit er op en zoals van te voren beloofd worden we in ons kikkerlandje van dag tot dag op de hoogte gehouden van de bekommeringen van twee Hollandse kornuiten in New York.

Terwijl naar mijn mening veel van jullie flink aan de alcohol zaten op koninginnenacht zaten Tom en ik om 3 uur ’s ochtends al in de auto op weg naar Frankfurt airport. We vertrokken vanaf hier omdat een retour ticket daar 320,- kostte en via schiphol 850,- De auto reis duurde 4 uur en was vooral slapen.

Na lang wachten op het vliegveld konden we eindelijk het vliegtuig in om 11.20. De vliegreis was heel relaxt: slapen, filmpje kijken, eten en weer slapen. We wilde namelijk geen jet-lag op de eerste dag.

na een 9 uur durende trip landde we om 2 uur PM NYC tijd op JFK airport. Nadat we de vingerprint scan en de iris scan hadden doorstaan moesten we onze tassen ophalen. Hier zag één van de secuirite gasten dat ik een animal pet op had en begon meteen een verhaal te lullen dat hij zelf een terrible one fiets had en dat hij vaak bij de brooklyn banks was. Zijn eind zin was: Love to all my homies Yooo!

We wilde een yellow cab aanhouden maar toen werden we al meegesleurd door een gast die ons even voor 2x zoveel geld naar de bestemming zou rijden. Toch maar met een smoes hem afgewezen en een yellow cab genomen voor 45 dollar van JFK naar Manhattan.

Aangekomen in het luxe appartement van mijn zus gingen meteen naar de local jamaicaanse fietsenmaker om de banden op te pompen. Vervolgens zijn we de boel een beetje gaan verkennen.

We gingen het Central park in en verdwaalde meteen. Het is een soort vondelpark alleen dan 10x zo groot! Nog even een foto gemaakt met de nieuwe fisheye van Tom en toen weer terug naar het appartement om te gaan eten.

We gingen avondeten op time square. Daar heb je het espn sports café waar je elke team van elke sport op een andere tv kan bekijken. We bestelde 3 delux burgers en 3 0,5 liter cola (je had niet kleiner).

Toen begon de Jet-lag flink in te slaan en namen we de metro terug naar het appartement om daar meteen gestrekt te gaan.