Sunday, March 14, 2010

Verre Oosten Report!


Hier is ie dan, het onofficiële officieuze verre oosten jam deel 2 verslag! Eerst de foto's, dan de woorden.




































Na maanden van intense voorbereiding was de dag daar dan eindelijk, 13 maart 2010, exact een jaar na dato van de vorige verre oosten jam (dat was dus deel 1).
's Middags reden er wat kleine ventjes op fietsen rond door Burnside, en ik was al bang dat dat de opkomst zou zijn voor die dag.
Rond een uurtje of 4 begonnen de eerste bekende gezichten binnen te druppelen. Om 6 uur was het in een keer stampvol. Heel Amsterdam was uitgelopen en ook de mensen van omgeving Utrecht en Arnhem waren massaal aanwezig. (Natuurlijk was er ook veel volk vanuit andere verre oorden gekomen, we willen immers niemand te kort doen)

Er werd lekker gejammed (of hoe je dat ook schrijft) De beide Daniel W's knalden door het park, Paris Barry was ook dik aanwezig, met dikke Flairs, whips, no handers en andere ongein liet hij zien dat hij nog steeds bij de top hoort. Alhoewel, er is iemand, genaamd Rolf, die hard op weg is Barry van zijn troon te stoten. Natuurlijk was loco local Frank El Sjon ook van de partij, hij liet de mensen zien wat flatspins zijn.
Virgil was ook een soort van aanwezig, alleen bevond hij zichzelf op zijn eigen planeet, Ik heb nog nooit iemand zo hard zien spacen op local Thomas. Syo van Vliet is gek. Elke keer verbaast hij me weer met wat voor trucken hij in de kast heeft, maar ook vooral met de plekken waar hij die er uit gooit. Zo pakte hij de Jumpbox even verkeerd om en gooide daarbij een dikke whippert er uit (op BMXigans zou er nu kontneukent staan).
Stuart heb ik niet veel zien fietsen, maar wat ie deed was vet, 720 to fakie in de quarter, goed idee. Syo ging er uiteindelijk vandoor met bijna alle prijzen.

Vooraf hadden wij, van 031bmx, allemaal contest onderdeeltjes bedacht, maar omdat de Nederlandse scène nooit doet wat er van hen wordt verwacht, is dat een soort van niet door gegaan.
Herm en Sabine bepaalde uiteindelijk wie er wat had gewonnen, wat voor verrassende winnaars zorgde (namen zijn mij ontschoten, oorzaak redelijk bekend)

Toen was het tijd om weer lekker verder te jammen. Jeroen "Hulk" ging voor Daniel Wedemijer door de knietjes, zodat die een tailtap en een sprocket op de rug van Jeroen kon plaatsen. (Dit was na enkele biertjes, zoals u begrijpt)

Na nog even flink gedronken te hebben met elkaar was het om 12 uur wel weer tijd om de tent te sluiten. Ik hoop dat niet te veel mensen zijn aangehouden voor een alcoholcontrole (Herm, Marten, Koen?)

Natuurlijk willen we nog wat mensen bedanken:

-Koen van Soulcycle Distrubution voor de prijzen en zijn aanwezigheid. Het spijt ons dat de prijzen niet verdeeld zijn in een bittere strijd om de vetste trucken)
-Herm voor het slap ouwehoeren (een mens moet doen wat ie 't beste kan) en het gastvrij openstellen van zijn skateparadijsje.
- Jos voor de foto's
- Gerwin voor een filmpje dat snel moet gaan komen!
- De mensen die aanwezig waren voor de goede vibe

Dat was t weer, hopelijk volgend jaar weer (lijkt me een strak ritueel zo!)

Wij hebben er in ieder geval van genoten.

Love