Tuesday, August 25, 2009

Barca update 4


Gelukkig, Roy leeft nog, hier is zijn laatste update!

Dag 5
We gingen eerst even inrijden bij de arc de triomf. Hier kwamen we Jeroen met vriendin tegen. Even samen gerold maar daarna gingen Tom en ik naar de bekende bank waar ik al eerder die 180 tuc over had gegooid. Vandaag wilde ik een bar catch bar gooien maar na 10 try’s moest ik opgeven omdat mijn handen helemaal open lagen! Het is namelijk erg ruw beton, die spot ziet er chill uit mar dat valt vies tegen. Kortom Siësta!

In de avond afgesproken met Jeroen en gingen we naar een super goede bank hip! Hier kwamen we onze spaanse vriend Lucas tegen. Op de vraag wat doe je na het fietsen zei hij: ‘Watching porn’. Hij heeft ons naar nog een paar spot gewezen (Tom’s hand werd er nog bijna afgebeten door een hond). De volgende dag meeten we weer met Lucas en laat hij ons nog meer spots zien!
Dag 6

Vandaag moesten we ons appartement uit om elf uur terwijl ons vliegtuig pas om 21.30 vertrok. Daarom hadden we met jeroen afgesproken dat de koffers in zijn appartement mochten staan. We waren om 11 uur bij hem en vertrokken meteen om te fietsen (we hadden namelijk tot 18.00) we gingen eerst naar republica bike shop om onze gids Lucas op te halen en om rockstar in te slaan. Toen gingen we naar de metalen bank gap bank spot ( garret nose manual, enarson barspin, tom white Smith grind) die spot was echt lijp om in het echt te zien! Na even te hebben gefietst gingen we naar de waves + hekje. Ook deze spot was sick. Helaas had ik niet de ballen om het hekje te gappen maar Jeroen zei dat hij hem nog ging doen! (stel me niet teleur jeroen!) hier hebben we wel nog een vette clip geschoten. Toen we net wilde vertrekken was er een enorme knal! Uiteraad was het Tom zijn KHE band die explodeerde. Na een mislukte poging om een spaans ghetto jongetje over te halen zijn band te verkopen voor 5 euro gingen we lopend naar het forum hier had tom een mooie michelin mountainbike band gekocht voor een tientje. Op de laatste dag hebben we in ieder geval alles eruit gehaald!

The needs in Barcelona!

Tom en ik hebben veel geleerd van onze 6 daagse trip naar Barca. Hier nog even een rijtje met de dingen die wij hebben geleerd:

Ten eerste weten wij nu dat 6 dagen echt te weinig is voor Barcelona. We wilde elke dag footy schieten en dan is 6 dagen echt stressen. Bij elke spot waar je heen gaat weet je niet meer zeker of je er nog terug komt. Daarom moest het op dat moment gebeuren. Dit is soms erg frustrerend (540 blok, bar catch bar bank). Probeer minimaal 2 weken te gaan!
Ten tweede is het verstandig om met meer dan twee mensen te gaan als je gaat filmen. Anders moet 1 persoon steeds alles uit de kast halen en dat is vermoeiend geloof mij.
Ten derde neem genoeg reserve parts mee. Wij hadden 5 binnenbanden, 1 khe tire en een KMC ketting mee. Uiteindelijk zijn er 7 binnenbanden, 2 tires en 1 ketting doorheen gegaan! Neem ook tools mee voor onderweg: steeksleutel 15, chainbreaker, imbus set, dopsleutel 17 en plakset!
Vergeet ook niet een kaart mee te nemen van barca voor het aankruisen van spots. Ook is het zeer verstandig om op te hooken met locals! Als je contact gegevens wil van een local contact mij :p
Als je in de zomer gaat neem een appartement met een airco! Het is elke dag 36 graden en er is niks chiller dan thuis komen in een koud huis!
Neem ook shit mee om sneller van blesures af te komen! Ik ga nu naar huis met een gekneusde teen, wond op mijn hand, flink snee in vinger, blauwe bil, verbrand gezicht en schaven om mijn scheen. Niks ernstigs maar ik redde het met: zonnebrand factor 20, after sun, nestosil, vaseline hand crème en voltare emulgel.
Als laatste vergeet niet goed te drinken en te eten onderweg want je verbrand ziek veel calorieën!



Thnx voor je vette bijdragen owl. Als anderen een roadtrip met ons willen delen, of vette footie hebben van afgelopen zomer, stuur het op. Tevens zijn we nog op zoek naar pics van de Fso jam en de fatjam.

Lennard, 031bmx crew