Sunday, July 12, 2009

Best of Blaak persbericht


Best of Blaak brengt Nederlandse BMX scene bijeen in West Blaak Skatepark

Op zondag 19 juli zal in Rotterdam het West Blaak skatepark BMX only zijn. Tijdens de vierde editie van de Best of Blaak zal de absolute top van de Nederlandse BMX scene de strijd met elkaar aangaan. Channon Balorean, Rotterdamse local en winnaar van vorig jaar, heeft er alle vertrouwen in.

Het Best of Blaak evenement past feilloos bij de titel Europese hoofdstad voor de jeugd, die de stad in 2009 met trots draagt. Channon Balorean is blij met de ondersteuning van de gemeente: ‘Door ondersteuning van de gemeente kan het niveau van de rijders zelf omhoog gaan. Daarnaast is dit een goed voorbeeld voor hangjeugd.’

Een van de hete hangijzers van het West Blaak skatepark is de eeuwige gladheid door wax van skateboarders en fijnstof. Dit probleem wordt deze keer bij de horens aangepakt. De afdeling Sport en Recreatie van de Rotterdamse gemeente heeft toegezegd dat ze 2 dagen voor het evenement met een hogedrukreiniger het park zullen reinigen. Voor Channon is dit fijn, maar niet noodzakelijk: ‘Omdat ik er al ongeveer 5 jaar rijd heb ik er niet zo’n last van, maar ook ik glijd wel eens uit dus een minder glad park is altijd welkom!’

De Rotterdammer rijdt op West Blaak een thuiswedstrijd: ‘Ik heb aan alle edities mee gedaan. Vorige jaar heb ik gewonnen, daarvoor ging het minder en viel ik uit met blessures.’ Een aantal jaar geleden stond hij bekend als een typische loose cannon, een ongecontroleerde rijder. Inmiddels heeft hij onder andere de backflips feilloos onder controle en geldt hij als 1 van Nederlands beste park rijders van het moment.

Naast Channon zullen de ogen zullen gericht zijn op rijders als Barry Kohne, Virgil Persat, Boy Jansen, Daniel Wedemijer en Mark Vos, maar Channon verwacht veel van een andere Rotterdamse rijder en tevens West Blaak local: ‘Mr Celso Rosario Da Luz gaat knallen!’.
Met de even beruchte als hilarische MC Mischa FSO aan de microfoon, DJ King Koen achter de draaitafels en Rockstar en Soul Cycle als sponsors gaan in het West Blaak skatepark ongetwijfeld tricks gebeuren die er nog niet eerder gedaan zijn!

Best of Blaak 04
- West Blaak Skatepark, Rotterdam
- 19 juli, vanaf 13 uur
- pro en expert class
- gratis toegang, geen inschrijvingsgeld