Monday, June 15, 2009

Wilde Westen mini Report


In navolging op de 031 Verre Oosten Jam en met het succes van de Aardbeienjam in het achterhoofd dropte Jonathan Jansen afgelopen zondag de Wilde Westen Jam. Rond half één vergaarde het gros van de gegadigden zich op het druilerige centraal station van de westelijk gelegen havenstad Rotterdam. Door het regenachtige weer op dat moment zag de groep zich genoodzaakt als eerste spot van de dag wat overdekte ledges op te zoeken. Na het nodige gespring en gegrind vervolgde de grote groep (40 man?) zich via een handicap-rail naar de beroemde asfalthobbels (je weet wel, Casper H. crankflipt 'm!). Speedmanuals, mega-hops, 540's en een sicke lijn (barspin, no-hander, whip) van Roy bekroonden deze spot terwijl ondertussen de zon goed doorbrak.

Na de broodnodigde vitamientjes op gehaald te hebben bij de lokale McDonald's cruisden we vervolgens door naar een of andere megalange cirkelvormige ledge. Voor Vladdie was het nog niet lang genoeg (hij manualde 'm bijna 2x) en Roy kwam maar tot de helft, maar dan wel op z'n voorwiel. Bijgestaan door twee fixie-helden rolden we voorzichtig naar de vertwall toe waar ook de broodnodige mini-manualpad-sessie plaats vond.

Op weg naar de volgende spot merkten enkele bmx'ers met arendsogen een lange flauwe rail op die vele pogingen vergde maar uiteindelijk door niemand helemaal werd uitgegrind. Weer verder dus. Syo ging helemaal lijp met hoge verre no-handers naar zo goed als flat. Voor de rest zag ik nog 720's, truckdrivers, no-handers, turndowns, 540's, tailwhips, 360 no-handers en 360-whips voorbijkomen en dat was terwijl ik de helft van de tijd op m'n camera-schermpje keek. Via 'dinges' voor het welverdiende ijsje naar skateland. Hier vond de gesponsorde barbecue (hooray, best gewaardeerde vorm van sponsoring ooit tot nog toe!) plaats en werden de prijzen uitgereikt. Tot zover ik weet ging uiteindelijk Boy met de prijs voor Best Gap naar huis, Roy met Best Trick, Vladdie met langste wheelie en Thomas met origineelste rijder. Gelieve de fouten hier uit te halen en aan te vullen! De dag werd afgesloten met een door Skateland aangemoedigde grind-contest. Wat er daarna nog allemaal voor ongein uitgehaald werd weet ik zelf niet, want was rond 10-en alweer op de trein.

Jonathan bedankt voor een geslaagde dag waarbij veel mensen kennis hebben kunnen maken met de minder bekende spots die de maasstad te bieden heeft. Tevens bedanken we de moeder van Jonathan (wat een fantastische familie) voor de vele uren werk achter de barbecue, het word erg gewaardeerd!

Tekst: Brendan Oerlemans