Saturday, May 23, 2009

031 Video Contest!




De ‘Best scene Cup’ was misschien wel de felst begeerde en meest waardevolle MOORAcup die dit jaar gewonnen kon worden. Op 28 maart is in de Winston gebleken dat de meeste Nederlanders het er over eens waren dat van de drie genomineerden Zeeland het meest recht had op deze Cup. De verschillen in aantallen stemmen waren echter niet overweldigend. De met 189 stemmen bekroonde toploper ontliep Amsterdam maar met 3 stemmen en Rotterdam zat ook zeker niet ver daaronder met zijn 148 stemmen.

031BMX wil alle scenes in Nederland de kans geven om zichzelf te bewijzen of, voor de Zeeuwen onder ons, de titel te verdedigen. Daarom lanceren we in samenwerking met onder andere MOORA, Soulcycle en onze hooggeachte juryleden met directe ingang de 031 Video Contest!

Regels en eisen
- Minimaal 4 fietsers (exclusief cameraman en editor, tenzij die ook nog fietsen natuurlijk) vertegenwoordigen een scene.
- Elk persoon doet maximaal in één scene mee.
- Lengte van de productie tussen de 4 en 8 minuten (met als hoofdonerwerp 'bmx' uiteraard).
- Geen hergebruik oude clips.
- Deadline: 31 juli 2009.

Jurering
De producties zullen beoordeeld worden door zowel het publiek (via een internetpoll) als een vakkundinge jury bestaande uit Nederlandse trots Dwayne Verkade, de producent van de mutiny video's Joe Simon en een nader bekend te maken derde jury-lid. De poll telt voor 40% mee in de eindbeoordeling, de evaluatie van de jury voor de overige 60%.

Prijzen en Party
De grootste prijs in deze contest is vanzelfsprekend de eeuwige roem (althans, eeuwig tot de volgende video contest) en erkenning. Voor de meer materialistisch ingestelden onder ons zijn er de unieke one-of-a-kind bokaal vervaardigd door niemand minder dan Michael van der Lee en prijzen beschikbaar gesteld door Soulcycle te winnen. Dit is uiteraard tevens het ideale excuus voor een moddervette party die dan ook zeker niet achterwege geworden zal laten!

Dus...
We verwachten sowieso keiharde entries van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Het Oosten, Limburg, Brabant en last but not least, Zeeland! Uiteraard hopen we ook op verassende shit uit andere verre hoeken van het land. Iedereen die deze zin leest is eigenlijk verkeerd bezig... Je had al lang met camera en fiets buiten moeten zijn! Vergeet in al je enthousiasme niet het formulier voor deelname op te vragen via 031bmx@gmail.com, deze wordt dan zo spoedig mogelijk naar je verzonden.





Om wat inzicht te krijgen in de heftige concurrentie en gewoon puur ter controle hebben we hier een lijstje van bevestigde deelnemers en contactpersonen. Sta je er niet tussen en ben je er toch zeker van dat je dat formuliertje heb ingevuld, plaats dan even een comment, stuur een mailtje, of doe een belletje. Alsnog inschrijven? Dat kan nog tot 1 juli.

- Den Haag (Jio)
- Maassluis (Stijn)
- Limburg (Sven)
- Leiden (Roy)
- Almere (Pieter)
- Terborg/Zutphen (Steijn)
- Zwolle (Bert-Jan)
- Amsterdam (Daniël)
- Nijmegen (Aaron)
- Breda (Patrick)
- Barneveld (Gerald)
- Utrecht (Marc)
- Apeldoorn (Quynten)
- Zeeland (Vladdie)

Mensen van wie we eigenlijk nog wel deelname verwachten:

- Rotterdam. Jonathan, is je mobieltje al vol met footy?
- Deventer. Gerwin, Lennard?
- Ede en omstreken. Harde Syo, Bas, Nikos?

Dat was het zover, binnenkort weer meer!