Wednesday, February 29, 2012

Mark off the Wall

Mark klaart alle muren in Meker. Een glansrol voor ons P&O en Financieel Medewerker Brendan O. Erg overtuigend. Ik voelde je pijn.

Tuesday, February 28, 2012

Stijn Staal video, must see!

Ik vond dit echt een hele vette video. Behoorlijk wat nieuwe dingen van Stijn Staal in het Haagse Zuiderpark. Supervet Stijn!

Tuesday, February 28, 2012

Roy van Kempen video

Om zijn nieuwe fiets te vieren heeft Roy van Kempen een video gemaakt met op de achtergrond een daverend applaus van Sharvan Debi-Terwari. De complete bikecheck van Roy kan je natuurlijk zien op WAOJ. Wat mij betreft mogen die korte video's een stuk vaker komen!

 
Friday, February 24, 2012

Desmond Tessemaker bikecheck

Soulcycle heeft een bikecheck van Desmond Tessemaker op Facebook gezet. Wil je alle foto's zien van zijn fiets én nog wat extra actiefoto's? Word dan even vriendjes met Soulcycle op Facebook!

Frame: Kink Empire Revision C 21inch
Bars: Kink Wolf bars
Stem: Kink Bold FL stem
Fork: Kink Empire
Grips: Kink Alpha
Cranks: Kink Pillar
Pedals: Animal Hamilton
Seat: Kink Belt seat
Seatpost: Kink Stump
Sprocket: Kink Static 28t
Chain: Shadow Conspiracy Interlock 2
Rear hub: Shadow Conspiracy Raptor cassette
Front hub:Profile mini fronthub
Rims: Primo VS Rim
Spokes: Primo Forged spokes
Front Tire: Tioga Streetblock 2.25
Rear Tire: Fly Bikes Ruben 1.9
Brakes: Mission Reflex
Lever: Mission Captive

Friday, February 24, 2012

Marius Kloppe in 040.

Een Duitser die in 040 fietst.

Thursday, February 23, 2012

Foto-update: Desmond Tessemaker in 040

Dit is toch wel een erg mooi plaatje van Aaron Zwaal. One handed Cannonball van Desmond Tessemaker in het nieuwe 040 park.

Wednesday, February 22, 2012

Rode bmx gestolen omgeving Hengelo.

In principe zijn we natuurlijk geen aangifte bureau maar helpen willen we altijd. En deze fiets is helemaal makkelijk te herkennen. Want, als ik het goed heb, is dit een nieuw type Macneil Deuce Deuce frame. Dit frame is 22 inch en pik je er dus zeer makkelijk uit. Het frame heeft ook een flinke wishbone dus dat herken je ook snel (verbindpunt van de onderkant van de achterbrug met de seattube).  Zo ziet de fiets er verder uit, rode tanwalls, bars, forks en subrosa cranks. Keep an eye open!


Tuesday, February 21, 2012

Crossdorp jam 2012

De dorpsnaam lijkt het waalhalla van het oorsprong van onze sport. Dit jaar vind op zondag 15 april de Crossdorp jam plaats. De leeftijdscategorie van 8 t/m 14 jaar is van 10 uur tot 12 uur aan de beurt en de rest mag van 13 uur tot 18 uur los. De inmiddels wel bekende BigAirBag is ook aanwezig.

Locatie is de Willinklaan 7 in Amsterdam.
Tuesday, February 21, 2012

Desmond Tessemaker op de Kink site.

Nou is dit niet heel gek aangezien hij gesponsord wordt door Kink maar wel leuk om even te kijken Check hier onderstaande en nog een andere foto van Desmond op de Kinksite.

Tuesday, February 21, 2012

Nicky heeft nieuwe schoenen en een video

Check hier de nieuwe video van Nicky van der Veen. Geheel in het kader van zijn nieuwe sponsor Vans en er zitten wat dikke tricks in! Video door BKN dirt producties.

Saturday, February 18, 2012

Chiel Rieks in Waalhalla

Whalla, Chiel in Waalhalla, snap je.

Thursday, February 16, 2012

Virgil in de Marnix Bowl

Het is al weer een tijdje geleden dat we footy van Virgil Persad hebben gezien. Gelukkig helpt Mike Askari ons uit de brand met dit verse editje.

Wednesday, February 15, 2012

Cloudninebmx

Afgaande op wat posts die we op Stuart zijn facebook voorbij zagen komen, vragen we ons af waar dit nou helemaal over ging. Is de negende wolk voor Stuart de zevende hemel? We asked the man himself...


Stuart, het lijkt er op dat Cloudninebmx een bmx-winkel in Nederland is of wordt. Wat kunnen we verwachten?
Cloudnine is inderdaad een nieuwe bmx-shop hier in Nederland. Door mijn huidige situatie als student en "levensgenieter" haha, heb ik ervoor gekozen om alleen op het internet bezig te zijn. Het is misschien op het moment allemaal wat kleinschalig maar hopelijk bij genoeg interesse van rijders kan het flink uitgroeien.

Wat is de gedachte achter de shop, een bepaalde toevoeging op het huidige aanbod aan shops in NL?
Ik heb al langer met het idee gespeeld om zelf wat op te starten. Het leek me gewoon erg leuk om te doen en hopelijk wordt de Nederlandse bmx scene er in zijn geheel wat beter van. Ik vond het vervelend dat een hoop merken die ik graag wou kopen niet verkrijgbaar was in Nederland, dat was sowieso iets dat ik wou veranderen en gelukkig zijn er heel wat mensen die er hetzelfde over denken.

Ga je zelf merken importeren of werk je samen met de reeds gevestigde distro's?
Ik ga voornamelijk dus producten verkopen die je niet ziet bij de huidige shops. Dat houdt in dat ik inderdaad zelf dingen moet gaan importeren. Toch zijn er genoeg producten die ik graag wil hebben en die gelukkig ook gewoon hier in Nederland te verkrijgen zijn via bijvoorbeeld Soulcycle of Paul's Boutique.

Je hebt het over producten die je niet ziet bij huidige shops, kan je al merken en/of producten noemen?
Ik kan sowieso bevestigen dat ik onderdelen heb liggen van Demolition, DK bicycles, Vocal, Maxxis en Premium. Mocht het succesvol blijken dan zal ik uiteraard proberen nog andere merken hieraan toe te voegen.

Waar komt de naam Cloudninebmx vandaan? Wie werken er aan mee?
Ik heb veel nagedacht over eventuele namen. Het is best moeilijk om iets uit te kiezen om vervolgens daar aan vast te bijven houden. Het werd al gauw duidelijk dat ik naar iets op zoek was binnen BMX dat me kon motiveren. Reizen, nieuwe vrienden maken en gewoon een persoonlijke ontwikkeling zijn een beetje de kernwaardes die ik overhield. Voor mij was er één plek in de wereld waar dit geregeld allemaal bij elkaar komt en dat is Woodward Camp. CloudNine is daar één van de meest gerespecteerde indoorparken voor bmxers en zo viel alles een beetje op zijn plek. Het is voornamelijk een persoonlijk initiatief maar ik heb wel veel hulp van andere rijders zoals Anel Latifovic en Nicky van der Veen. Verder zijn er gewoon een hoop gasten die er geregeld over meedenken en met ideeën komen. Nog bedankt daarvoor!

Wanneer kunnen we een (website)opening verwachten?
Zo snel mogelijk! Webshop is in ontwikkeling en zal niet zo lang meer duren. Zodra het online is zal iedereen er snel genoeg van weten!

Nog iets wat je zelf wil toevoegen wellicht?
Haha, weinig meer aan toe te voegen! We zullen vanzelf wel zien hoe alles gaat lopen.

Bedankt Stuart en succes ermee!
Monday, February 13, 2012

Janos Baars video

Nou is dit niet een extreem geweldig gefilmde video met uitbundige tricks maar er zitten een paar goede clips in van Janos Baars, een soort van Jason van der Zeeuw van deze tijd (voor diegene die 'm nog kennen). Ik denk dat we nog wel wat kunnen verwachten van Janos dit jaar als ik hem af toe zie rijden.

Monday, February 13, 2012

040 openingsvideo door Monster

Ons favoriete sportdrankje Monster Energy (nee, hier krijg ik niks voor) heeft een vide gemaakt van de opening van het 040 Bmxpark. Kijken dus!

Sunday, February 12, 2012

Leon Schut video

Een video van Leon Schut, gemaakt door Joram van Dijk.

Friday, February 10, 2012

Sweatshop Indoor

Jack heeft skills en is ook zeker niet bang een tandje bij te zetten. Lekkere clips!

Wednesday, February 08, 2012

Winterfest video's!

De premiere is in Soulcycle is geweest!  De uitslag is als volgt, oordeel zelf!

De 1000 euro gaan naar de nummer 1: Filmer Caine Ruiz rijders Barry Kohne (FR?), Boy Janssen en Daniel Wijsmuller. Gefeliciteerd dudes!



Nummer 2: Filmer Quynten Stroop met rijders Markus Reuss(DE), Desmond Tessemaker en Daniel Wedemeijer.



Nummer 3: Filmer Boudewijn Knuistingh Neven met rijders Isaac Lesser (UK), Nicky van der Veen en Channon Balorian.



Hoe dan ook, er zijn drie supervette video's uitgekomen die zeker allemaal het kijken waard zijn! Het was een leuke ervaring. Een thanks naar de jury Vladdie Koning, Dwayne Verkade en Rutger Pauw en nogmaals een shout out naar Jonathan Jansen voor het organiseren van het evenement!
Wednesday, February 08, 2012

Grounded at 040!

Voor de thuisblijvers onder ons een edit van onze Zuiderburen bij GroundedBMX die 040 in Eindhoven bezoeken.

Wednesday, February 08, 2012

Vanavond Winterfest videopremiere in Soulcycle.

Ik zal het nog één keer uitleggen. Tijdens de Winterfest in Skateland Rotterdam werd er een nieuw format jam georganiseerd. Drie Nederlandse filmers moesten een eigen team vormen met één internationale rijder en twee Nederlandse rijders. De genodigde filmers waren Caine Ruiz, Boudewijn Knuistingh Neven en ik, Quynten Stroop. Elk team kreeg één uur de tijd om een edit te filmen, een power hour dus. De beste video zou een prijs krijgen, dus het is een mooie combinatie van een fiets- én videowedstrijd!

Team 1:
Filmer: Boudewijn Knuistingh Neven
Rijders: Isaac Lesser (UK), Nicky van der Veen en Channon Balorian.

Team 2:
Filmer: Quynten Stroop
Rijders: Markus Reuss (DE), Desmond Tessemaker en Daniel Wedemeijer.

Team 3:
Filmer: Caine Ruiz
Rijders: Barry Kohne (FR?), Boy Janssen en Daniel Wijsmuller.

Elke filmer heeft 2 weken de tijd gekregen om zijn video in elkaar te zetten. Zaterdag zijn alle video's ingeleverd en die gaan vanavond in premiere in Soulcycle vanaf 16:30. Zorg dat je erbij bent en ga daarna gezellig met iedereen in Everland fietsen! Cheers!

Wednesday, February 08, 2012

Stijn Staal en Stay Gold interview in ArtBmx

Een tijdje geleden zagen we al wat sneek preview foto's voorbij komen van het interview van Stijn Staal maar inmiddels in deze ook te lezen. Mocht je het gemist hebben, hier staat het allemaal. Blijkbaar heeft Stijn een nieuw interview in ArtBmx maar ik ga er vanuit dat deze nog niet online staat.

Als je iets verder naar beneden scrolt komt je ook bij het interview van Stay Gold terecht.


Wednesday, February 08, 2012

Daniel Wedemeijer interview in ArtBmx

Daniel Wedemeijer heeft een interview staan in het ArtBmx Magazine. Lees het hier! Iets meer dan de helft naar beneden scrollen en daar staat hij.


Tuesday, February 07, 2012

Kadeem Eiland in The Oven op TCU.

Goed genoeg voor een kleine re-up, de video van Kadeem Eiland staat op The Oven sectie van The Come Up.

Tuesday, February 07, 2012

BMX les in Skatepark Amsterdam

Roep snel je nichtje, broertje, zusje, buurjongetje, adoptiezoontje en afhaalchineesjes bij elkaar. Het gaat dan toch eindelijk gebeuren. BMX les. Soulcycle heeft United en Animal teamrijder Roy van Kempen bereid gevonden om een blok van zes BMX lessen te geven in skatepark Amsterdam. Er is maar plek voor tien personen, dus wees er snel bij. Je kunt een inschrijfformulier aanvragen bij de balie van Skatepark Amsterdam of even een mailtje sturen naar lennard@soulcycle.com of rob.rouleaux@skateparkamsterdam.nl.

Check alle informatie op deze vol chille sickening monster flyer.

Monday, February 06, 2012

Nicky van der Veen foto's door Aaron Zwaal.

Check hier een paar nieuwe foto's van Nicky van der Veen door Aaron Zwaal! Zitten verse platen tussen!


Monday, February 06, 2012

Stuart Gibson en Barry Kohne bikecheck op FatBmx.

Naast Pim staat er ook een bikecheck van Stuart Gibson en Barry Kohne online op FatBmx!

Monday, February 06, 2012

Syo van Vliet is Niet te Temmen

Deze zowel achter de camera als op de fiets ontembare jongen heeft een welverdiend artikel op de website van Ongetemd geschoord. Je bent gek als je deze niet checkt! Klikken!

Monday, February 06, 2012

Pim van den Bos bikecheck op Fat

Ik stond afgelopen woensdag even met Pim van den Bos te praten in 040 en ik dacht, wow, hij heeft best een vette fiets. En nu is er een bikecheck online. Check zijn bikecheck hier op Fatbmx.

Monday, February 06, 2012

BMX BANDE / Holland Indoor Park Trip video

Dit is een video van een aantal Duitse rijders die verschillende parken hebben in Nederland hebben bezocht. Ik heb ze een paar keer zien rijden in Burnside en ze hebben aardig wat streetskills in de pocket.

Sunday, February 05, 2012

Desmond Tessemaker in Fat Favourites.

Check hier een interview met Desmond Tessemaker op FatBmx. Aangezien Desmond inmiddels wel tot de top hoort van Nederlandse rijders en ook in het buitenland inmiddels naamsbekendheid creëert kan ik zeggen dat je deze niet wil missen! Want wie had gedacht dat hij van Mexicaans eten houd?! Jaja! Check 'm dus!

(Voor de verandering gebruik ik eens een foto die ik zelf heb gemaakt. 2 juli 2010, Desmond racet hier over de kleine doubles om snelheid te creëren voor de komende grote doubles. Full size.)
Sunday, February 05, 2012

Re-up: Jorn Tuijnman 031 exclusive.

Ik zat Tom Lammerse zijn video's eens te bekijken en kwam de Jorn Tuijnman 031 exclusive tegen. Check 'm hier nog een keer!

Sunday, February 05, 2012

Sharvan Debi-Tewari

Sharvan is meer de man van losse banger clips online zetten maar nu heeft ie er toch een paar achter elkaar weten te plakken. Hij staat al op The Come Up maar Sharvan heeft 'm zelfs nog niet eens op zijn eigen Facebook gezet... Muscleman doing it for Agga straat.

Thursday, February 02, 2012

Elfstedentocht stop nummertje 6

Morgen organiseert Soulcycle alweer de 6e stop van haar nu al fenomenale Elfstedentocht. Deze vrijdagavond is het de beurt aan Meker te Middelburg. Een klein dorpje in Zeelands Gallië. Halfgoden zoals Vladdie 'koning" de Koning. Brendan "oerman" Oerlemans en vele andere middeleeuwse figuren zullen deze sessie met jou aangaan vanaf een uurtje of 6 tot de zon onder gaat en langer (lees 10 uur.) Doe je wanten aan, bereid je voor op een gezellige potje fietsen en laat wat ruimte over voor het everzwijn.

De heren van Soulcycle zijn natuurlijk ook aanwezig om dit Oerhollandsche festijn tot een goed einde te brengen.

Ount moarn en it giet oan.

Thursday, February 02, 2012

BMX Winterfest Power Hour premiere

Volgende week woensdag is de premiere van de drie video's van Winterfest die gemaakt zijn in Skateland. De premiere wordt gehouden in de Soulcycle shop. Daarna is er natuurlijk nog de mogelijkheid om te gaan fietsen in Everland want de meeste zullen gaan doen dus komt allen en geniet! De premiere duurt van 16:30 tot 18:30 en is dus op woensdag 8 februari.

Aangezien ikzelf één van de gelukkige filmers mocht zijn ben ik er zeker bij en ik kijk hier zeker naar uit (echt waar, ik vind het echt spannend)! Zorg dat je erbij bent!

Blijf up to date via de Facebookpagina van Winterfest!