Wednesday, November 30, 2011

Rebeljam live uitgezonden

Mocht je het helaas niet kunnen maken naar Eindhoven voor de vetste contest ever in Nederland, dan alsnog niet getreurd. Het wordt namelijk live uitgezonden, en wel hier. Zodra de zender deelbaar is kan je gewoon 031bmx in de gaten houden, wij zullen hem ook streamen vanaf onze site!

Wil jij niks missen van de laatste nieuwstjes over de Rebeljam? Volg hen dan via twitter!
Tuesday, November 29, 2011

Eerste rolling shots Rebeljam

Terwijl Pim en zijn crew druk bezig is met opbouwen, is er al een testrondje gereden door Hannu Cools, een bmx-er uit ons buurland Belgie.

http://yfrog.com/jw6tlkz

Check hier voor de eerste foto's van het park in opbouwen! Het ziet er nu al insane uit, kan niet wachten om de pro's erop te zien rocken! Zorg ervoor dat je er bij bent! Tot zover!
Monday, November 28, 2011

BMX Winterfest 2012 Rotterdam

Jonathan Jansen (wie kent hem niet?) heeft weer een jam georganiseerd! Dit vind allemaal plaats op zaterdag 21 januari van 11 tot 21:00 in Skateland Rotterdam. Of pegs/plegs ook mogen is nog niet zeker. Omdat er nog niet echt een flyer is maar even een filmpje van de rasechte Rotterdammer zelf!

Monday, November 28, 2011

Roy van Kempen en Jorn Tuijnman in de krant

Roy van Kempen en Jorn Tuijnman staan in de krant in het teken van de promotie van fietsverlichting. Nou vond ik dat zelf vroeger ook niet echt belangrijk en erg vaak wordt je niet gecontroleerd. Maar als autobestuurder zie je fietsers zo verschrikkelijk slecht zonder verlichting, en al helemaal als het iemand is op een bmx. Een tijd geleden las ik nog een verhaal op bikeguide van een bmx-er die dood was gereden in het donker. Een erg extreem voorbeeld maar je kunt dus nooit voorzichtig genoeg zijn! Ik wil niet echt de moraalridder uithangen maar zorg ervoor dat je goed verlicht bent! Het is zoveel belangrijker dan je op dit moment wellicht denkt.

Check hier voor de volle grote van de foto. Thanks voor de foto Roy!

Sunday, November 27, 2011

Arnhem skatehal foto report.

Check hier een paar foto's die Aaron Zwaal heeft gemaakt bij de openingsjam van de skatehal in Arnhem. Via WAOJ.


Sunday, November 27, 2011

Pim van den Bos interview

Met de Rebeljam op komst staat er een hoop goede dingen voor de deur bij Pim van den Bos, initiatiefnemer van 040 BMXpark. Ik sprak met hem over de zijn park en over de Rebeljam. Pim is een supertoffe gast die nù al veel te weeg heeft gebracht voor de Nederlandse bmx scene. Hopelijk kunnen we nog lang veel plezier hebben van zijn park! Zorg dat je er bij bent volgende week!



Sunday, November 27, 2011

Thomas Ruisen op de televisie

Zaterdag was de openingsjam van Skatehal Arnhem. Thomas Ruissen mocht nog even een woordje doen bij Hart van Nederland. Onze held!

http://www.hartvannederland.nl/nederland/gelderland/2011/skatend-in-de-kerk/
Friday, November 25, 2011

Roy van Kempen United trailer

Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat Roy van Kempen deze zomer naar Californie is geweest om te fietsen met het Untied team. Dit is een trailer van de video die uitkomt, waar ondere andere Roy ook in te zien is. De video dan, nog niet in de trailer. Maar we wachten in spanning af! De premiere gaat plaats vinden bij Soulcycle. Via SoulcycleTumblr.

United: Downtime Dvd Trailer.

Friday, November 25, 2011

Thug Life Movie

Door Julio en Emile. Neem de wereld van deze gangsters in het Amsterdamse waar door de bibberende handen van deze harde jongens.

Thursday, November 24, 2011

Oran is old & barn ramps rule video

Hoe en wat precies weet ik niet, maar dit schijnt een schuur te zijn van de ouders van Willem van Doorn. In ieder geval, hier de video ervan! Morgen ga ik het zelf ook even bekijken!

Thursday, November 24, 2011

Jorn Tuijnman op WeAreOrangeJuice.

Jorn Tuijnman is inmiddels een broeder binnen de WeAreOrangeJuice familie. Dat betekend promotie van WAOJ door een goede rijder en voor Jorn betekend naam creeëren binnen de fietswereld via WAOJ. Klassieke win-winsituatie dus. Check alles hier op de site van WAOJ, met onder andere een behoorlijk insane double peg uprail op een aluminium rail! Hopelijk gaan we die terug zien in de video die misschien rond kerst uit zal komen.
Thursday, November 24, 2011

Vans Rebeljam party info.

Dus wie van een feestje bouwen houdt kan ook zeker zijn gang gaan bij de Jam. De zaterdagnacht van 3 december begint om 21:30 met de premiere van de veelbesproken videocontest 'The Hunt'. DJ Mike van Monster Energy en de Disco Dogs kommen de avond aan elkaar draaien en het is ook nog eens allemaal gratis.

Al jaren wordt geprobeerd die Duitsers te leren wat een pit bouwen is, dit zal ongetwijfeld ook gebeuren bij de Pro's dit jaar bij de Rebeljam! Via FATBMX.


Hou dit weekend 031bmx in de gaten, er komt een video aan waarin Pim van den Bos praat over zijn park en de Rebeljam!
Wednesday, November 23, 2011

Nieuw Skatepark Arnhem: Sk8hal!

Op facebook circuleren er al wat foto's en geruchten over; het nieuwe skatepark in Arnhem. Op de foto's kan je zien hoe het er zo een beetje uit komt te zien. De jumpbox en quarters van de Soulcycle set-up van Bikemotion eerder deze herfst lijken er in opgenomen te zijn. Het meest vette aan het park is misschien toch wel het gebouw waarin het staat: een kerk. Dat zal een waar genot zijn voor de foto- en videografen onder ons. Aanstaande zaterdag is het park voor het eerst publiekelijk open, maar of dat ook voor bmx'ers geldt is nog onduidelijk. We komen er nog achter en zullen te zijner tijd deze post en onze skateparken pagina updaten. Ondertussen kan je natuurlijk ook de website sk8hal.nl zelf checken.

Update: Facebook event van morgen wordt druk bezocht door de regionale bmx'ers, gezellig dus!


Bekijk de hele serie bij onze vierwielige vrienden op tacky.nl.
Tuesday, November 22, 2011

Daniel Wedemeijer - Welcome to the Family

De video stond een tijdje in de wacht maar nu staat hij eindelijk online, de nieuwe video van Daniel Wedemeijer! De video is gemaakt door Tom Lammerse. Er zit echt hele goeie shit in, eindelijk een goede video van Wedemeijer! Complimenten voor beide!

Monday, November 21, 2011

Desmonds 'Welcome to Kink' edit

Dat Desmond Tessemaker voor Kink rijdt mag geen verrassing meer zijn na onze aankondiging van enige tijd terug. Hier de officiële 'welcome to the team edit'. Visueel verzorgd door Boudewijn.

Sunday, November 20, 2011

Kaak gebroken: Daniel Wedemeijer en Arman Malak

Deze week zijn er twee mensen die hun kaak gebroken hebben. Donderdag heeft Arman zijn kaak gebroken toen hij van de resi afviel. Hij deed een trucker en ongelukkig viel hij face first op de grond. Hij heeft een hersenschudding en zijn kaak gebroken. Afgezien van de pijn is hij alweer op de been.

Gister vertelde Syo van Vliet mij dat Daniel Wedemeijer ook was gecrashed. Als ik het goed heb heeft hij ook zijn kaak gebroken en een hersenschudding en liggen er een paar tanden uit (ik meen dat hij zelfs zijn bitje in had). Hieronder de Facebook update van Daniel zelf.



Dat wordt flink veel pap en kwark eten voor de heren de komende tijd. Toen Desmond Tessemaker zijn kaak had gebroken kende hij na zes weken de lekkerste en beste kwark, pap en yoghurttoetjes uit zijn hoofd. Beterschap!
Saturday, November 19, 2011

Chiel Rieks video.

Chiel Rieks was bezig met een herfst video tot dat hij zijn enkel bezeerde. Goeie video voor de 4 peggers en freecoaster rijders!

Saturday, November 19, 2011

Waalhalla Disco Jam foto report.

Na Steijn zijn verslag van de Waalhalla Jam staan nu ook de foto's erop. Bekijk ze allemaal hier, via WAOJ.

Saturday, November 19, 2011

Roy op the come up.

Toch bijzonder als je een filmpje op de come up BMX ziet waar aan het begin je bumper zit, maar nog niet op je eigen site staat. Toch maar weer mooi wat reclame gekregen via deze WAOJ baas en Quynten (edit).

Thursday, November 17, 2011

Timo van Lierop simple line

Kort maar krachtig.

Tuesday, November 15, 2011

Desmond Tessemaker en Daniel Wedemeijer video

Zondag zijn Desmond Tessemaker en Daniel Wedemeijer wezen fietsen op de Bochum Trails in Duitsland. Ik stond toch wel even te kijken met wat voor een gemak zij de tricks deden. Daniel ging brakeless en ging behoorlijk los, ik zag hem dingen doen die ik hem niet nauwelijks eerder heb zien doen. Zoals altijd deed trailsbaas Desmond gekke shit. Ik was er bij om alles vast te leggen. Zie de twee bazen hieronder los gaan:

Tuesday, November 15, 2011

Pim, Renz en Mauk trotseren de winter

En dat notabene op een zondagmorgen. Het lijkt wel een heuse sport.

Tuesday, November 15, 2011

Dez Maarsen morgen op televisie

Deze week is een goede week voor Dez Maarsen. Eerst een sponsor en morgen is hij te zien op Nederland 1. Hij gaat een demo rijden voor de strijd tegen kanker. Het programma 'Sta op tegen kanker' begint morgen op 20:30 en is dus te zien op Nederland 1. Checken dus morgenavond!

Deze foto twitterde hij vandaag, de stage waar hij te zien is.

Tuesday, November 15, 2011

De Soulcycle Give Away op WeAreOrangeJuice.

WeAreOrangeJuice postte een update over de Soulcycle Give Away. Omdat Soulcycle een partner is van WAOJ geven doen zij samen een Give Away. De winterspecials de volgende:


1x Fly tire – ruben front 2.15
1x Fly tire – ruben rear 1.90
1x Soulcycle shirt,
1x Orange Juice poster
en een hoop stickers!

Om kans hier op te maken moet je @soulcyclebmx en @weorangejuice op twitter volgen en #soulcyclegiveaway naar @weorangejuice twitteren! Veel makkelijker kan het niet. De Give Away is tot 22 november.

En nu we het toch over Twitter hebben (wat verder niet met de actie te maken heeft), volg ook @031bmx op twitter voor alle updates!
Monday, November 14, 2011

010BMX: Quick hits #7: Joeri Veul

De zevende Quick Hits in een serie van 010bmx.

Sunday, November 13, 2011

Klokhuis aflevering: BMX

Wouter van der Linde (flatlander) stuurde mij deze link door (De video wordt automatisch via een pop-up in Windows Media Player geopend). Dit was één van de dingen waardoor ik BMX leerde kennen. Zeker leuk om een keer gezien te hebben. Fietsers waren Sytse Winkel (hier een video van Sytse) en Barry Kohne (en hier een van Barry)! Aan de jongens te zien is het in ieder geval al duidelijk van een aantal jaartjes terug! Check 'm!
Sunday, November 13, 2011

Waalhalla Disco BMXjam report

Dus zaterdag was de Waalhalla Disco BMXjam. Steijn Leijzer deed voor ons verslag!

'Dus gister (12-11-11) was de “Waalhalla disco jam” in Nijmegen gaande. Het was niet heel druk omdat het buiten vrij mooi weer was en de meeste mensen dus lekker buiten gingen fietsen. Ondanks dat was het toch een gezellig dagje. Het thema was disco, de meeste koppige bmxers waren in gewone kleding (waaronder ik) maar Rutger, Maarten, Marco en zijn Zoontje Valentino waren lekker in de disco sfeer met mooie afro’s en glinsterende pakjes.

Het begon met de best trick op de ledge’s. daar werden hele vette combo’s gedaan door Thomas Ruissen en Kadeem eiland. Ook limburg was aanwezig op de ledges Sven gaf toe aan de groepsdruk en zette grind na grind, Joram had ook een paar goede cancans van de ledges af. Best trick ledge is gewonnen door Kadeem eiland met iets met manuals en barspins en hangfives.

Best trick op de piramide ging ook los met Thomas die crankflips, barspins en 360’s in en uit grinds gooide. Roy van Kempen was ondertussen ook aangekomen en deed ook vanalles in en uit grinds en had een mooie 180 nohander bank to bank. Kadeem kilde ook met een barspin 540 tap to fakie over de piramide. Ik zelf heb ook nog wat dingen kunnen doen zoals een 180 barspin bank to bank en een 450 to fakie. Best trick op de piramide is uiteindelijk door Thomas Ruissen gewonnen.

Als laatste was de 180 contest. Altijd leuk om mensen zichzelf te zien pushen voor een goody bag. De strijd ging tussen drievoudig titelverdediger Thomas Ruissen, Doekoe en Emile Bouwman. Het was al vrij snel duidelijk dat Thomas en Doekoe geen schijn van kans hadden tegen Emile. Hun roekeloze 180’s waren niets vergeleken met de controle en ease waarme Emile zijn 180’s deed en altijd zijn halfcabs had. De 180 contest werd dus gewonnen door Emile Bouwman en daarmee is Thomas zijn winning streak doorbroken.

Na de 180 contest was er een tosti happy hour met tosti’s voor een euro en daar werd goed gebruik van gemaakt. Er werden de nodige biertjes gedronken en als je denkt dat je alles hebt gehad komen de heren uit braband (Timo en Max) ook nog even voor de afterparty. Roy heeft geleerd dat hij zijn Iphone niet meer onbewaakt achter moet laten bij Rutger en Aaron. En tot slot werd Kadeem zijn achterwiel werd gefixt door middel van door mij gedoneerde spaken en de fietsenmakers kunsten van Thomas.

Bottom line: vette jam met een goed sfeertje.'


Dit is een album met wat foto’s van Marco Dabizzi (MaDaFoto)'

Thanks Steijn!
Sunday, November 13, 2011

Rijderslijst van Vans Rebeljam!

UPDATE

Stijn Staal gaf me nog even een update over de Nederlandse rijders, dus bij deze nog even op een rijtje:
- Bij park: Barry Kohne, Mark Vos, Nicky van der Veen, Desmond Tessemaker, Channon Bolarian en Daniel Wedemeijer.
- Bij street: Roy van Kempen en Stijn Staal.

Op de site van de Rebeljam staat inmiddels wie er allemaal komen om te rijden. Ik wist dat het een groot evenement ging worden maar hier stond ik toch wel erg van te kijken. Nog niet op de lijst maar ik als het goed is doen Desmond Tessemaker, Daniel Wedemeijer en Roy van Kempen ook mee. Dus dat nog even onder voorbehoud. Boek een hotel of reserveer een campingplaats en zorg dat je erbij bent!

- Viki Gomez
- Waldemar Fatkin
- Ucchi
- Akira Okamura
- Alex Jumelin
- Dominik Nekolny
- Lee Musselwhite
- Alexis Desolneux
- Dez Maarsen
- Björn Mager
- John Manaras
- Sean Sexton
- Harry Main
- Maxime Charveron
- Daniel Tünte
- Paul Ryan
- Jason Phelan
- Nicky van der Veen

- Stefan Lantschner
- Pat Casey
- Scotty Cranmer
- Josh Harrington
- Colin Mackay
- Ben Wallace
- Ty Morrow
- Daniel Sandoval
- Simone Barraco
- Panagiotis Manaras
- Ruben Alcantara
- Gary Young
- Dakota Roche
- Bas Keep
- Ben Hennon
- Tobias Wicke
- Michael Beran
- Dan Lacey
- Bruno Hoffmann
- Mark Webb
- Alex Coleborn
Sunday, November 13, 2011

Nicky van der Veen on Vans

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen gefeliciteerd Nicky!

Saturday, November 12, 2011

Dan his Weekend Adventures

Rauw, hard, mannelijk, met een zacht toefje Zeeland.

Friday, November 11, 2011

Syo van Vliet teaser

En Syo kennende, zal de echte video ongetwijfeld goed worden. En de man achter de schermen is niemand minder dan Steijn Leijzer. Check 'm!

Thursday, November 10, 2011

Jorn Tuijnman bikecheck.

Op de Tumblr van Soulcycle staat een bikecheck van Jorn Tuijnman. Check hem hier! Leuk nieuwtje, hij is ook nog eens werkenemer van de maand geworden.



En die tricks die hij kan kan je nog een keertje hieronder bekijken!

Tuesday, November 08, 2011

Dez Maarsen op A Bad Thing

Je ziet er niet veel van helaas maar Nederland heeft zeker nog wat fanatieke flatlanders! Een daarvan is Dez Maarsen. Ik sprak met hem bij de Streetmasters en het is een superchille gast die ook nog eens een behoorlijk potje kon fietsen. Volgens sommige was hij toch wel de beste van Nederland. En dat is beloond met een sponsor! Hij gaat fietsen voor A Bad Thing, een Franse bmx-company. Gefeliciteerd Dez!



Tuesday, November 08, 2011

010BMX: Quick hits #6: Nathan van Beek

De zesde quickhit in een serie van 010BMX!

Monday, November 07, 2011

Julius en zijn overgebleven clippies.

Het zullen maar je overgebleven filmpjes zijn...

Sunday, November 06, 2011

Jelle Beenker video

Het is alweer een tijdje geleden maar Jelle heeft weer een nieuwe video gemaakt! En met de laatste trick brak hij zijn hand. Neem je zulke risico's en dan breek je je hand met een barspin, dat is toch wel een anticlimax. Beterschap Jelle! Check 'm!

Thursday, November 03, 2011

010BMX: Quick hits #5: Mike van Oers

De vijfde quickhit in een serie van 010BMX!

Thursday, November 03, 2011

Testrondje Waalhalla Disco BMXjam

Ziehier een kort clipje van Thomas Ruissen, die vast een testrondje doet voor de Disco BMXjam. Dat ging maar net goed allemaal zeg!

Wednesday, November 02, 2011

Amsterdam street sessie

Check hier op WeAreOrangeJuice een paar foto's van Aaron Zwaal, die hij maakte tijdens een streetsessie in Amsterdam van Jorn Tuijnman en Roy van Kempen.

Tevens zie je Tom Lammerse filmen, zou dat een nieuwe edit van Roy van Kempen en Jorn Tuijnman kunnen betekenen? Voor Roy die bezig is met zijn Welcome to Etnies Holland video sowieso, zie hier! De foto's zijn dus wellicht een preview voor video's. Who's knows!