Wednesday, August 31, 2011

Wedemeijer at Summer Session

Een paar dagen geleden hadden we die zieke icepick van Wedemijer in Helsinki al als foto. Hier zie je hem op 1 minuut 40 ongeveer nog een keer bewegend.

Wednesday, August 31, 2011

Own the Spot!

In augustus, september en oktober organiseren Thrill-seeker, Sportservice Flevoland en het jongerenwerk in Zeewolde, de Noordoostpolder en Dronten ‘Own the Spot’ 2011.


‘Own the spot’
De wedstrijd bestaat uit een tour met een drietal stops;
21 Augustus Zeewolde (inline en skateboard)
11 September Emmeloord (bmx en skateboard)
02 Oktober Dronten (skateboard)

In Emmeloord wordt BMX aan de tour toegevoegd. Ook voor de inliners en bmx’ers zijn er leuke prijzen beschikbaar.

Totale prijzenpot voor alle drie de categorieën is € 2500,-

Skateboarders, BMX’ers en inliners uit heel Flevoland, maar ook daarbuiten, kunnen gratis deelnemen aan Own the Spot! 2011. Voor meer informatie kunt u terecht bij de jongerenwerkers in
de deelnemende gemeenten, de www.sportflevo.nl/ownthespot en via ownthesport@sportflevo.nl.

Inschrijven kan op de dag zelf tot maximaal een uur voor de start van de wedstrijd, of via ownthespot@sportflevo.nl. Om zeker te zijn van een startplaats raden we je aan om zo snel mogelijk je in te schrijven, want het aantal startplaatsen is beperkt: Vol = Vol.
Wednesday, August 31, 2011

The rebirth of 040!

Onze harten vervulden zich van blijdschap en onze ogen met tranen toen wij dit prachtige nieuws onze ogen mochten laten strelen.


Hopelijk blijft alles er vanaf nu goed uit zien!

Wednesday, August 31, 2011

Reminder: Best of Blaak

Aanstaande zondag is het weer tijd voor de Best of Blaak. Lees hier het officiële persbericht en zorg dat je aanstaande zondag in Rotterdam te vinden bent.



Best of Blaak 2011
West Blaak Skatepark, Rotterdam
Zondag 4 september, vanaf 13 uur tot 20 uur
Pro en amateur klasse, met een prijzenpot van 1000 euro
Gratis toegang, geen inschrijvingsgeld
www.bestofblaak.nl
Neem voor meer informatie op met koen@soulcycle.com
Monday, August 29, 2011

Streetmasters Rotterdam report

De Streetmasters Rotterdam vond gisteren plaats. De dag begon met een hoop regen en geduldig wachten tot het weer hopelijk een beetje op zou klaren. Na een ellelange hoosbui werd rond 15u in de middag het eindelijk droog en brak het zonnetje door die de course extra snel opdroogde. Die course bestond uit de gebruikelijke Streetmasters obstakels en was rijkelijk aangevuld met een paar dingen uit Pim zijn park (040 The Building). Door naar de finale waren Joeri Veul, Virgil Pasad, Pepe Topper, Nicky van der Veen, Stuart Gibson en de o so Duitse Sergej Geier. Sergej wist een paar erg goeie tricks te gooien zoals een flip turndown, bars to icepick stall op het hekje van de quarter en meer. Aangevuld door beats van Duvel Duvel en de Opposites werd de finale gereden en won Sergej Geier (500,- euro) en tweede werd Nicky van der Veen (300,- euro). Je kon zien dat Stuart Gibson flink getraind had in Woodward want hij reed een erg nette run en lande alles netjes. Hiermee behaalde hij dan ook een derde plek (200,- euro).

Monday, August 29, 2011

Egon Verhoef in Burnside

Een video van Egon Verhoef die fietst in het nieuwe Burnside.

Sunday, August 28, 2011

Robin Smit

Na al het nodeloos gehaat en gebitch in de post hieronder is het weer tijd voor een gezellig filmpje. In dit filmpje doet Robin Smit een aantal grote truuken. De hele handel is ge-edit door Mike Askari. Klachten over de muziek kunt u dan ook bij hem kwijt.

Thursday, August 25, 2011

WIN, WIN, WIN monster streetmasters kaarten

Aankomende zondag is het zover. Het streetmaster festival zal in alle hevigheid losbarsten in het zuiderpark te Rotterdam.

Monster Energy geeft 10x2 kaarten weg! Je kan kaarten bij ons winnen door zo snel mogelijk je naam, emailadres en motivatie waarom jij hier bij moet zijn naar ons te mailen (031bmx@gmail.com.) Let wel, dit moet morgen voor 11:00 gebeurd zijn, aangezien wij de namen om 12:00 uur door moeten geven aan de monstermensen.....

Wednesday, August 24, 2011

031 ZZ: Asa's foto's

Timo feebles in Vlissngen, by ASA
Check de volledige series van ASA op fatbmx.com!

Wednesday, August 24, 2011

Fatjam 2011: Stijns Video

Tuesday, August 23, 2011

031 ZZ Video!



Dat was snel, Vladdie komt nu al door met de edit. Ben onwijs benieuwd, maar kan hem momenteel zelf nog niet checken. Wil hem jullie toch niet onthouden, dus bij deze! Enjoy! Thanks Vladdie!
Monday, August 22, 2011

031 ZZ: WAOJ report!



En ongeveer tegelijkertijd komt Roy door met een report en nog een goede lading foto's! Check it out at weareorangejuice.com! Nogmaals thanks gasten!
Monday, August 22, 2011

031 ZZ: First words

Op het Scheldeplein, door Vladdie de Koning

Zaterdag was vet! Te veel dingen om een heel verhaal van te breien, dus zomaar en paar random punten:

- Standaard Zeeuws temperamentje; jam een uur later laten beginnen.
- Roy van Kempen schaaft een monumentale bunker met z'n ketting een paar millimeter bij.
- Thomas doet een ledgemanual met instant-death afgrond er naast: "Ja, liever manual dan op twee wielen, dan kan je er tenminste niet af sturen".
- Roy van Kempen die met mach-80 een rail inrijdt om uit te moeten wijken voor een Duitse (?) toerist: "**********, ****** ***** ****** *********!" (niet geschikt voor publicatie)
- Vlissingen Street Tattoos. Who's got some?
- Thomas in ieder geval; in Zeeland kan een curved wallride schoonvegen en deze rijden prima tegelijkertijd.
- Haagse boys gaan hard als je ze een ledge geeft. Verdorie.
- Zonnebrillen waren nog nooit zo'n passende prijs geweest.
- Bier met een vluchtige noot van... verf?
- Emile Bouwman gaat twee keer zo hoog als er genoeg publiek bij is. Volgende keer nog meer man en die gast zit vast in het plafond.
- Special mentions for Niels de Groote, Jack Nieraeth, Thomas Ruissen en Emile Bouwman. Deze gasten rocken hard!
- Rolfs national bmx-rider hostage hostel, always there when you need it!

Een geslaagde dag doorspekt met Zeeuwse gezelligheid. Volgend jaar sowieso weer, groter en meer! Thanks to Tom en Roy at weareorangejuice.com, soulcycle.com and everybody who showed up for helping making this day possible!

Lees verder voor nog een paar foto's van de dag, thanks to Colin!
Monday, August 22, 2011

Simple Summer Session

Terwijl wij zonnig zaten te jammen in het Zuiden waren Daniel, Nicky en Mark naar het Noorden gevlogen om daar een slap aftreksel van het begrip zomer te ervaren. In Helsinki reden in ieder geval Daniel en Mark mee met de Simple Summer Session - het broertje van de bekende wintercontest in Estland. Daniel kreeg het voor elkaar om als 7de te eindigen boven toch niet mis te verstane internationale namen. Deze massive icepick zal daar ongetwijfeld een hoop aan bijgedragen hebben. Apetrots zijn we!


Alsof dit trouwens nog niet hoog genoeg lijkt weet niemand minder dan Jim Cielencki er nog aan toe te voegen: "This doesn't do this ice justice. So crazy!" Check verder voor de 15 finalisten.

Sunday, August 21, 2011

Streetmasters Festival

Aanstaande zondag vindt in het Zuiderpark Rotterdam het Streetmasters Festival 2011 plaats. Naast de bekende skate, inline en natuurlijk BMX jams van voorgaande jaren is er dit jaar ook een muziekpodium mét goede namen aanwezig. Namelijk Splendid, Duvelduvel, The Death Set (USA) en The Opposites.

In de BMX contest is maar liefst € 1000,- te verdelen (1: € 500,-, 2: € 300,-, 3: € 200,-). Er worden qualificatieruns van 1 minuut gereden en de beste 10 gaan door naar de finale. De wedstrijd is alleen op uitnodiging, Wil jij uitgenodigd worden? Stuur dan een mailtje naar thomas@streetmasters.nl.



Kaarten zijn € 10,- in de voorverkoop (via de website of Freerecordshop) en € 15,- aan de deur. Of je kan proberen hier een kaart te winnen.

Meer info: streetmasters.nl
Sunday, August 21, 2011

The Weekly Picture #3

De derde alweer. Bedankt voor de inzendingen, helaas kunnen/willen we ze niet allemaal posten, blijf desalniettemin inzenden! Ook wat foto's uit de oude doos in de mix gegooid. Goede platen zijn tijdloos en een beetje nostalgie is nooit weg.

Daniel Wedemeijer Cancanadian Footjam in Skatepark Amsterdam, by Syo van Vliet
Friday, August 19, 2011

Kadeem



Deze boy heeft samen met Apeldoornse kornuiten in een dag nog een serieus te nemen edit in elkaar weten te zetten. Word on the streets is dat Kadeem morgen in Vlissingen is.
Thursday, August 18, 2011

Woodward Boys!



Jawel, de eerste entry via het forum is een feit. De woorden woodward en resi hebben voor sommige mensen een beetje wrange bijsmaak, maar dat er progressie wordt gemaakt is een feit. Julius en Thies laten het zien...
Thursday, August 18, 2011

Fatjam filmpje #3

Normaliter zijn er erg weinig filmpjes van de Fatjam te vinden. Dit jaar is dat niet het geval. Dit is al weer nummer drie. Aan het aantal camera's in het eind shot te zien kunnen we in ieder geval ook nog een filmpje van Stijn verwachten!?

Wednesday, August 17, 2011

031 Zonnige Zuiden Promo!



Een kijkje in een deel van de spots die Vlissingen rijk is. Aanstaande zaterdag; lekker weer, fietsjes, strand, summervibe en gezelligheid. Vergeet je zwembroek niet! En treinkaartjes te duur? Echt niet. Tot zaterdag!
Wednesday, August 17, 2011

FATJAM 2011



"For the 23rd year in a row that Fat Jam took place in Aarle-Rixtel, Netherlands. There´s a lot of history at this event, always a good time for the kids and the old dogs in bmx." Helemaal niks aan toe te voegen.
Tuesday, August 16, 2011

Pro's in Nederland: Burnside demo (2/2)

Afgelopen zondag was het Etnies BMX team te gast in Burnside. Wij waren er bij en hebben hier een filmpje van gemaakt. Veel kijkplezier.


Monday, August 15, 2011

F(l)atJam

Een fijn filmpje van Matthias Dondais en onze eigen flatland held Nicky van der Veen. Daarnaast zie je Mark vos ook nog twee keer op goal. Bmxend Nederland is duidelijk op zoek naar nieuwe sporten.

Monday, August 15, 2011

Daan en Janos

Deze twee jonge heren hebben zo te zien elk zonnestraaltje deze zomer benut om te fietsen. Hier het eind resultaat.

Sunday, August 14, 2011

The Weekly Picture #2

De tweede TWP is online. Ik hoop dat het mogelijk blijft deze frequent te doen. Heb je nog een vette plaat liggen of een goede suggestie? Twijfel niet om een mailtje te doen naar mail@031bmx.nl!

Mark Vos doublepegs at Amsterdam university, by Bart Domhof

Sunday, August 14, 2011

Barcelona video door NLers.

Aaron en wat Limbo's zijn naar Barcelona geweest. Ik heb de video nog niet bekeken en ook niet echt behoefte aan op dit moment maar morgen ga ik m zeker checken. Het begint met DMX dus het zal vast wel leuk zijn om te kijken! Veel kijkplezier!

Saturday, August 13, 2011

Adrenalin games

Daniel Wedemeijer gaat erg hard op contests de laatste tijd. Dat bewijst deze edit nog maar eens. Ook Rusland moet er aan geloven. Daniel heeft zich als eerste gekwalificeerd voor de finales van morgen! Succes ouwe!

Saturday, August 13, 2011

KRO zoekt bmx rijder.

Getipt via Niek Kimmann:

Voor de serie Vrijland van de KRO zijn wij op zoek naar twee jongens die kunnen BMX stunten en die het leuk vinden om aan deze serie mee te werken.
Vrijland is een jeugdserie over een landelijk dorp. In de serie krijgt de jeugd onenigheid met de jongeren uit het andere dorp.
Deze jongeren zijn BMX rijders.Wij zoeken twee jongen van rond de 16 jaar oud, die het leuk vinden om mee te doen.

Het gaat om twee draaidagen, namelijk maandag 15 augustus en donderdag 18 augustus.
Het wordt opgenomen in de buurt van Breukelen.

Er is een vergoeding voor beschikbaar.

Graag reacties naar: elise@nlfilm.tv


Saturday, August 13, 2011

Pro's in Nederland: Everland demo (1/2)

Gisteravond was de demo van Etnies Europe in Everland. Naarmate de tijd vorderde werd het steeds drukker. Na de demo mocht iedereen even mee rijden en werden er nog goodies uitgedeeld zoals zonnebrillen, stickers en DVD's. Namen als Nathan Williams, Aaron Ross, Ben Lewis, Ashley Charles, Josh Cox, Ian Morris, Tommy Dugan waren er te zien. En dat is toch heel wat in ons koude kikkerlandje. Boy Janssen en Roy van Kempen reden mee in de demo en ik heb ze nog nooit zo hard zien fietsen. Ik heb een sfeervideootje gemaakt van die avond en tevens een interview gehad met Ian Morris, Tommy Dugan en Aaron Ross. Omdat Josh Cox bezig is met een webedits heb ik er niet al te veel bijzonders in gedaan. Zeker tof om die gasten een keer te zien rijden!

Saturday, August 13, 2011

Re-up: AM to PM roadtrip video.

Inmiddels weer online en zonder wachtwoord, check it!

Saturday, August 13, 2011

Pro's in Nederland: Staygold foto's.

Gisteren was het Etnies team in Amsterdam om een demo te geven in Everland. Roy van staygoldphotography.com maakte wat foto's, check je op zijn site of zijn Flickr!


Stay tuned voor de video die vandaag nog online komt van de demo van gisteren!
Saturday, August 13, 2011

Big Air Bag & Skaten evenement

Ik kreeg van Egon Verhoef een invite via Facebook voor 'Big Air Bag & Skaten op de deel'. Dat gaat plaatsen vinden zaterdag 10 september tussen 12:00 en 17:00 uur in het Centrum van Emmeloord. Vlakbij de Beursstraat, je weet wel.

Ik weet niet wat het precies is, maar als ik het goed heb ligt er een groot opgeblazen 'airbag'. Een soort van foampit maar in plaats van schuimblokken land je in groot opgeblazen hoes. Dat klinkt wel erg leuk in ieder geval. Noteer het!
Thursday, August 11, 2011

Monster Energy bmx op de Zwarte Cross

Zie hier een video van Desmond Tessemaker en Daniel Wedemeijer die fietsen op de Zwarte Cross. De no footed seatgrab to superman van Desmond was echt heel sick. En natuurlijk komen de nodige feestjes zo nu en dan even langs.

Gefilmd door Boudewijn Knuistingh Neven, a.k.a. BKN Dirt Productions.

Thursday, August 11, 2011

Dubbel Dutch Duitsland

Nicky en Daniel hebben 1 of 2 weekendjes terug hard gerockt in Deutschland. Hier een niet al te briljant filmpje, waar je hen een aantal keer een banger door het beeld ziet knallen.

Wednesday, August 10, 2011

Fatjam update

Ik zag dat wij nog helemaal niks hadden gepost over de Fatjam dit weekend in Aarle-Rixtel! Maar hij is er weer hoor! Natuurlijk georganiseerd door Paul en Bart de Jong.


Hier staat de omschrijving. Begint zaterdag de 13e op 12 uur 's middags en gaat door tot de late uurtjes in de avond. Ook niet onbelangrijk: Sugar Hills during the day, OJA party at night.

Voor de fietsers die niet over heuvels kunnen is er het volgende, met dank aan Pim van den Bos!



Dus iedereen vrijdag eerst naar Everland, vervolgens door naar Fatjam in Brabant met als afsluiter een leuke zondag is Deventer!

Volg alles op twitter.
Wednesday, August 10, 2011

AM to PM roadtrip

HAHA, wij hebben hem al te pakken, voor dat ie officieel online mocht zijn! Al het Embargo er af, 031BMX RTL boulevard deze shit. Check hem uit!

DEZE VIDEO IS OFFLINE - NAAR DE NIEUW POST: (Re-up: AM to PM)


Edit: Onder druk vanuit het netwerk heeft de heer Tielkes zich genoodzaakt gezien de video nog even afgeschermd te houden. Maar niet getreurd, later zal deze ongetwijfeld alsnog weer beschikbaar komen.
Sunday, August 07, 2011

The Weekly Picture #1

The Weekly Picture is een - bij voldoende aanbod en aanwezigheid van content wekelijks terugkerende - nieuwe rubriek op 031bmx die recente of anderzins actuele foto's laat zien. Deze foto's zijn gekozen omdat zij qua truuk of fototechniek ver boven het gemiddelde uitsteken. Dus niet één serie met een vast onderwerp, maar een verzameling mooie beelden om wekelijks van te kunnen genieten.

Table at Marnix Pool Amsterdam, by Boy Janssen
Saturday, August 06, 2011

DE 031 ZONNIGE ZUIDEN JAM!


Bmx zonder streetjams is als een fiets zonder wielen: niet compleet. De era van de grote streetjams leek voorbij te zijn... Maar niks is minder waar; zaterdag 20 augustus verzamelt streetend Nederland zich in het Zeeuwse Vlissingen. De talrijke streetspots langs de boulevard - vergeet je zwembroek overigens niet! - en in het centrum van Vlissingen zullen verkend worden. In de loop van de avond via spots op de route richting Meker Skatepark voor een vanouds gezellige aftersessie / party! Uiteraard zulen er toffe prijzen te winnen zijn, maar het belangrijkste is dat er weer goed, gezellig en met z'n allen hard gestreet wordt!
Friday, August 05, 2011

Stuart at Woodward

Stuart filmde wat clips tijdens zijn verblijf in Woodward. De bedoeling was om een hoop meer te filmen, maar - zoals we halverwege kunnen zien - kreeg de camera kuren. Desalniettemin is dit 'warm rijden' al behoorlijk indrukwekkend. Schare chicks langs de zijlijn voor de bonus!

Thursday, August 04, 2011

Reclame

We gaan er even tussen uit voor het reclame-blok! Wij zijn weer bij u terug over 1 minuut en 11 seconden.

Thursday, August 04, 2011

031BMX forum

Met de teloorgang van het bmxigans forum is gelukkig een hele hoop onzin de wereld uit geholpen. Helaas is het bruikbare en wel goede deel van het forum eveneens verdwenen. Wij willen proberen dit goede deel weer op te pikken onder een nieuwe naam. Let wel: als blijkt dat het forum binnen de kortste keren een gathering van de grootste debielen met een internet aansluiting is, is het net zo snel weer verdwenen als het er was. De link naar het forum vind je boven in de rechterkolom.
Thursday, August 04, 2011

Jonathan Jansen .NL

Jonathan is de Rotterdammer in hart en nieren. De immer goedgemutste streeter maakt de straten van Rotterdam onveilig, brengt toffe edits uit en organiseert jams. Hij was werkzaam voor zowel Skateland Rotterdam als Etnies Nederland en heeft een hoop goede dingen voor bmx in Nederland kunnen beteken.

Tabletop at Erasumusbrug - Brandon van de den Berghe©


Naam: Jonathan Jansen
Leeftijd: 22
Woonplaats: Rotterdam
Favorite spot: Rotterdam is me favoriete spot


Hoelang BMX je al?
Acht jaar alweer.. Time flies when having fun!
Thursday, August 04, 2011

Menno, Sybren en Kadeem in Zutphen video.

Deze moderne straatjongens hebben een videootje gemaakt van een dagje fietsen in Zutphen.

Wednesday, August 03, 2011

Shredit!

Weer een toffe cleane edit van Syo: "Nicky en daniel op de zondag na de telecom finale in Rietstadt, en de dag na het feestje." Sla deze beslist niet over, Daniel en Nicky rippen hard!

Monday, August 01, 2011

Mauk Moerman video

'Ik heb een edit gemaakt van Mauk Moerman omdat hij de laatste tijd zo hard gaat.
hij is 14 jaar en fietst bijna 1,5 jaar en komt uit ZEELAND!, dit is zijn eerste edit.
mvg Pim'