Saturday, July 30, 2011

Arman Malak .NL

Arman is geen onbekende in de Nederlandse bmx scene. Een paar dagen geleden zagen we zijn edit voorbij komen en deze leverde een hoop positieve reacties op. Van beelden alleen kunnen we niet leven, dus voegen we hier de woorden toe.

No foot cancan over the spine at Utrecht Griftpark

Hoelang BMX je al?
+- 4 jaar

Wat is de reden dat je ooit bent gaan BMXen?
Zag er gaaf uit. Leuk om naast motocross te doen.
Thursday, July 28, 2011

.NL

Nadat verschillende mensen aangaven de .NL's te missen werd het voor ons weer eens tijd om hier over na te denken. Natuurlijk moesten we hiervoor even in ons systeem duiken, om te kijken wie al onderworpen waren aan een kritisch interview. Deze .NL's zijn al weer een jaartje oud, dus misschien wel leuk om weer eens te bekijken. Dus bij deze de .NL van:


verwacht in de nabije toekomst dus weer nieuwe .NL's
Wednesday, July 27, 2011

Tom Kuiper

Dyon Planting postte deze edit een paar dagen terug op onze facebook wall. Wat de meeste indruk maakte was de potentie van deze achtertuin; roof roll-in, houten jumps, kleine lijntjes. Deze tuin kan de Berringer-tuin van Nederland worden. Wie zijn handen uit zijn mouwen steekt heeft wat. Keep it up Tom, ben benieuwd wat de toekomstplannen zijn. Komt tegen die tijd met die whips vast ook wel goed.



Jouw achtertuin toch echt vetter? Doe dan een mailtje met video en/of foto's naar 031bmx@gmail.com!
Tuesday, July 26, 2011

The WAOJ Interview

We zullen je niet meer hoeven te vertellen over het bestaan van Weareorangejuice. Al maanden hangt de blog in de blogosphere en we hebben al veel toffe give-aways, video's, foto's en andere content voorbij zien komen. Het is duidelijk; orangejuice is here to stay. Desalniettemin onderwierpen we Roy aan een kritisch interview betreffende hun drijfveren. Het resultaat lees je hier.




Wat is Waoj?
Orange Juice is een blog van Tom Lammerse en Roy van Kempen plus een aantal hechte vrienden. De basis van de blog ligt bij het delen met de wereld van al ons werk (foto’s, videos, trip verslagen) en dingen die ons inspireren. De blog is niet alleen BMX gerelateerd, het bevat ook skateboarden, fixed gear, lifestyle, muziek, fashion, video- en fotografie. Ook willen we met de blog mensen in de spotlights zetten die het verdienen. Hierbij moet je denken aan upcoming riders, maar ook kleine projecten zoals shirtmerken, kunstenaars of artiesten.

Tuesday, July 26, 2011

Daniel Wedemeijer footy en bikecheck

Het is overduidelijk de week van de harde filmpjes, dus kan Daniel Wedemeijer niet achterblijven. Met zijn verse fiets ziet het er allemaal goed geolied uit.



Bikecheck after the jump.
Tuesday, July 26, 2011

RVK WAOJ Promo

Je moet je afkortingen kennen om het nog allemaal te kunnen volgen. WeAreOrangeJuice brengen een shirt en - sterk in spelende op de slechte zomer - een beanie uit en Roy van Kempen promoot de boel met deze edit in het nieuwe Skatepark Amsterdam. Geïnteresseerd in een beanie of shirt? Ze zijn te koop via soulcycle.



Edit: Er komt ook nog een interview met Roy aan. Onder het motto van cliffhanger (eigenlijk ben ik te tam om op dit laatste tijdstip nog een post te doen): check back tomorrow!
Sunday, July 24, 2011

Kadeem Eiland video

Ook voor/van Kadeem Eiland heb ik een video gemaakt. Kadeem is een jongen met ongekende progressie. Komt mede doordat hij van 's ochtends 9 tot 's avonds 11 uur fietst maar alsnog heeft deze man meer vooruitgang geboekt dan ik ook heb gezien. Ik had bijna nog een heel stuk geschreven over wat voor dope gast hij is en hoe verbazingwekkend het is om hem te zien fietsen maar het gaat om de video. Ik verwacht nog een hoop van hem in de toekomst!

Saturday, July 23, 2011

Arman Malak video

Ik heb een video gemaakt van Arman Malak. Arman is de chillste rijder die ik ken om mee te fietsen. Ik heb de afgelopen maanden af en toe wat gefilmd en dit is wat er uit gekomen is. Zijn ding is echt trails rijden en als de bepaalde dingen wat meer toereikend waren had Arman al veel meer progressie kunnen maken. Hij ging behoorlijk los op de trails en dat is echt zijn ding. Enjoy!

Wednesday, July 20, 2011

Simply Mark

Wie goed oplet kan Mark aan het eind van dit filmpje spotten. Met rem en met shirt deze keer. De rest van het filmpje is overigens zeker de moeite van het kijken waard.

Wednesday, July 20, 2011

Plegs in Everland



Iedereen weet inmiddels dat Everland is verbouwd en dat het voor streetriders een enorm vet park is geworden. Met pegs. En laat dat nou net verboden zijn, helaas. Roy van Kempen heeft een babbeltje gemaakt met de jongens van Everland en zij zijn tot een compromis gekomen. Mocht er vorige week nog niet eens met pegs en plegs worden gereden, kan het nu in ieder geval met plegs. Nou ben ik zelf ook niet echt fan van plegs maar daar heeft Animal een oplossing voor. Plegs met de stevigheid van een peg. Binnenkant dus peg en buitenkant plegs, kijk hier voor een setje. Het kost misschien wat maar laten we eerlijk zijn, Everland is voor street een supervet park en de herfst en de winter komt er over een paar maandjes ook weer aan en tijdens deze natte maanden is Everland wel een handige oplossing! De mensen achter de bar en, opvallend genoeg, ook Roy zullen checken of iedereen plegs rijdt.

Vanzelfsprekend belachelijk, in mijn optiek en daar hoef je het niet eens mee te zijn, dat pegs verboden worden in een park, wat voor park dan ook. Maar goed, plegs zijn een soort van tussenoplossing.

Ik denk zelf dat het na een tijdje wel weg zal ebben dus we hebben geduld. Vorige keren ging het ook goed en laten we eerlijk zijn, voordat pegs dat park hebben kunnen beschadigen is het toch alweer verbouwd. Voorlopig dus even op de kunststof tour dus!
Wednesday, July 20, 2011

Pro's in NL

Ja hoor, de Pro's van Etnies hebben Nederland ontdekt. 12 augustus zullen ze Everland aandoen, om vervolgens na een dag rust ook Burnside te shredden. Voor de comments vol staan met gezeur dat ze geen pegs mogen in de Burnside, dat is voor deze keer wel toegestaan. Het plafond verhogen gebeurd helaas niet. Zorg dat je er een van de twee keren bij bent, want dit is behoorlijk uniek.

Sunday, July 17, 2011

AM to PM roadtrip teaser

Jullie herinneren je misschien nog wel dat er zo nu en dan wat over een AM to PM roadtrip gepost werd. Dit is de teaser ervoor en zo te zien belooft het nogal wat!

Sunday, July 17, 2011

Jack in Delft

Vette truukjes van Jack te Delft.

Sunday, July 17, 2011

United X Waoj giveaway

Tijdens zijn United trip door Amerika heeft Roy van Kempen allemaal mooie spulletjes verzameld. Het bevat de zeer vette 'This is United' DVD, gesigneerd door Ashley Charles, Christian Rigal, Dan Boiski en de door menig Nederlandse rijder geliefde Nathan Williams. Daarbij nog een paar leuke grips en stickers.

Het lijkt misschien een beetje veel op reclame maar goed, WeAreOrangeJuice is Nederlands en ik durf te wedden dat er een hoop mensen zijn die dit pakket willen winnen. Je hoeft ze alleen maar te liken op Facebook. En nu we toch in de Facebook hoek zitten, ons kan je ook gewoon liken!

Wednesday, July 13, 2011

Masters video van Jonas Esser

Nog niet gezien maar ik meen dat er wel wat Hollands street in Duitsland in zit. Check 'm!

Wednesday, July 13, 2011

Vanavond Everland

Skatepark Amsterdam (de naam Everland zie ik nergens meer terug op hun website) is sinds de verbouwing die twee weken terug was afgerond nu voor de eerste keer weer open voor bmx. Komt mooi uit met het slechte weer dat ze afgeven. Roy van Kempen laat weten: "Zet je plastic pegs erop, omdat het park net nieuw is gaan ze meer controleren. Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd!".


Meer foto's en uitleg hier!
Tuesday, July 12, 2011

Klein update Masters

Nog even een hele vette plaat van Desmond.



Foto door Pieter Possenier.

Dit was overigens team Ede, voor de leuk even erbij.
Tuesday, July 12, 2011

Masters update

Vanzelfsprekend waren de jongens van WeAreOrangeJuice er ook. Daar kan je een mooie update lezen over de Masters, maar daar is deze post niet in eerste instantie voor. Roy schoot deze foto wat een klein beetje de Masters samen vat. Pro's zien fietsen en een hoop Nederlanders die een feestje bouwen.




Net als WAOJ had ik een een leuk lijstje hardfacts, geplakt achter de meest opvallende van WAOJ:
- When I arrived on the BMX Masters I saw more Dutch people than German people.
- Dutch crew went loose for Desmond and Daniel in the dirt finals.
- There was no airco in the Boothaus club which sucked.
- The whole Dutch crew was located in the mosh pit all the time!
- Whole Holland crew was shirtless after the party was over.
- It was crazy to see the whole Dutch crew shouting for Desmond Tessemaker in Pro dirt finals.
- The benches weren’t strong enough for the drunk Dutch crew.
- Shout out to Joey Schaar from Joeyschaar.nl for the Confetti!!
- Maddog: why is everybody going crazy for Desmond Tessemaker and not for me? MC: because you aren’t Dutch (thanks Joeri Faasen for this fact)
- The Gloria party is pretty far from the BMX Masters when you walk.
- I crowd surfed through the whole club, thanks for everyone for holding me up haha.
- Daniel’s pro final run was good enough for the 8th place.
- Hannu Cools shot down the BMX Masters with a huge manual on the big wall.

- Best spannend om met een Aston Martin achter je en een Mercedes AMG voor je met 200 kmh over de Duitse snelwegen te scheuren.
- Bunnyhop contest was een groot succes, ik heb helaas begrepen dat de latten iemands kampvuur niet overleefd hebben.
- Mijn 031shirt heeft het nog geeft 12u lang volgehouden, dankzij Syo van Vliet.
- Syo van Vliet die onze Apeldoornse chick afpakte, terwijl zij gehosseld werd door Brad Simms.
- Team Ede en Limburg die vrijwel de hele Masters dronken waren.
- Team Zeeland dat denkt een rustig plekje op de camping te hebben gevonden en vervolgens verstoort wordt door team Ede/Limburg
- Als Duitser moet je zeker niet proberen met Nederlanders ruzie te zoeken in de Gloria; hij werd door de Security bont en blauw naar buiten gesleept.
- Syo die het voor elkaar krijgt 3 gram van 'iets' via zijn ventilatiesysteem te laten verdwijnen voordat hij uberhaupt de Duitse grens over was.
- Duitsers enorm chagrijnig bedienen
- Duitsers staan heel raar te kijken als Nederlanders een pit bouwen.
- Er toch nog een soort van klein Kamp Holland was, check hier voor de video
- Superveel pro's, van double fronties tot flip bar-to-bar-to x-up.
- Vier toffe dagen, en je hebt zeker weer wat gemist als je er niet bij was.
- En veel meer maar het is duidelijk was dat Nederland het meest aanwezig was. Like a boss.
Tuesday, July 12, 2011

Nicky van der Veen wint Mini Ramp Best Trick NASS

Hoewel wij het liefst via de mail hebben werden wij getipt via anoniem in de vorige post, bedankt daarvoor! Hoe dan ook, Nicky van der Veen heeft bij de contest Nass in Engeland de miniramp contest gewonnen. Hij was als enige niet naar Duitsland maar naar Engeland gegaan en dat heeft ie meteen goed gedaan. Hoe en wat verder geen idee, de enige video die beschikbaar is van de contest staat hieronder en het enige wat je ziet is dat Nicky een air doet, hopelijk komt er nog een goede edit. Nicky, wij zijn trots op je jong!

Monday, July 11, 2011

Vans Rebeljam 2011

Dit jaar is er weer de Rebeljam die dit keer indoor gehouden word. Op 3 december wordt de jam gehouden in Eindhoven. Naast park en street is er dit keer ook flatland. De prijscategorien zullen stijl, hardste trick en creatitiveit zijn. Voor 20 euro mag je al meedoen! Meer info volgt nog!

Monday, July 11, 2011

Best of Blaak 2011

Vandaag in de inbox gekregen:

7 juli 2011

Soulcycle BMX shop presents Best of Blaak 6 fueled by Monster Energy Drink

Best of Blaak belooft pittige strijd tussen locals en nationale BMX top

Op zondag 24 juli 2011 vindt de zesde editie van Best of Blaak plaats in het West Blaak skatepark in Rotterdam. Het Freestyle BMX evenement pakt wederom groot uit met een prijzenpot van 1.000 euro, te verdelen onder de pro klasse. De Nederlandse top zal het op moeten nemen tegen de bevoordeelde Rotterdamse thuisrijders.

De Rotterdamse West Blaak locals hebben dan ook een reputatie hoog te houden. Celso Rosario Da Luz, Rotterdamse local, werd afgelopen editie 3de. De Rotterdamse local Channon Balorean, greep vorige jaar op de Best of Blaak 5 net naast een podium plaats en werd gedeeld 5de met Roy van Kempen: “dit jaar ben ik zeker weer bij, de goede sfeer en het vele publiek zijn voor mij de motivatie om helemaal los te gaan”. De Hagenees Nicky van der Veen wist de afgelopen editie op zijn naam te schrijven net als editie nummer 4. Het wordt spannend of Nicky dit jaar weer de 1de plek kan pakken voor de 3de keer op een rij.

De Union Cycliste International (UCI) heeft 17 juni jl. besloten om het Wereldkampioenschap BMX race 2014 toe te wijzen aan Rotterdam. Rotterdams sportwethouder Antoinette Laan reageerde enthousiast op het besluit van de UCI: "Dit is wederom een prachtig evenement voor Rotterdam. BMX is een dynamische jonge tak van sport, perfect passend bij onze stad. Rotterdam zal dit WK dan ook aangrijpen om de jeugd, door middel van allerlei activiteiten en side-events, voor en tijdens het WK, kennis te laten met de BMX-sport.
Sport en Recreatie Rotterdam ondersteunt daarom voor de 6de keer de Best of Blaak met veel enthousiasme.

De stalen baan op West Blaak voelt voor BMX rijders vaak glad aan, iets waar de locals aan gewend zijn geraakt. Net als vorig jaar doet de organisatie er alles aan om dit tot een minimum te beperken en zal de gehele baan de dag ervoor schoon worden gespoten.

Het event wordt gepresenteerd door Soulcycle BMX shop en ondersteund door Monster Energy Drink. MC Ferry Seksie zal de Best of Blaak hosten en Tom Lammerse zal alles vast leggen met zijn camera, zodat de strijd tussen de locals en de nationale BMX top in het West Blaak skatepark weer helemaal los zal gaan!


Best of Blaak 2011
West Blaak Skatepark, Rotterdam
Zondag 24 juli, vanaf 13 uur tot 20 uur
Pro en amateur klasse, met een prijzenpot van 1000 euro
Gratis toegang, geen inschrijvingsgeld
www.bestofblaak.nl
Neem voor meer informatie op met koen@soulcycle.com


Monday, July 11, 2011

Desmond Tessemaker 10e Masters pro dirt.

Masters was ouderwets leuk. Maar even in het bijzonder Desmond Tessemaker. Hij ripte keihard op de trails en die Duitsers hadden nog nooit de manier van aanmoedigen gezien zoals de Nederlanders deden. Zoals op de foto te zien werd steeds bij de laatste dubbel waar Desmond de eindbangers overheen deed, oranje knal troep gespoten. Wie wel eens een voetbal wedstrijd heeft gezien kent dat wel. Met dank aan Joey Schaar. Ik weet niet meer exact wat Desmond deed maar er zat in ieder geval een flip, ik meen een nothing to pendelum en een superman seatgrab. Vanzelfsprekend goed gevierd. Applaus, voor Desmond.



Foto door Christian Van Hanja.
Monday, July 11, 2011

Stay Gold foto's in Art BMX magazine

Terwijl (bijna) heel Nederland feestjes aan het bouwen was bij onze o so duitse oosterburen heeft Stay Gold een groot deel van het Art BMX magazine weten bemachtigen met een paar foto's van onder andere Roy van Kempen, Jonathan Janssen en Stijn Staal. Check zijn site en zijn Flickr voor de een paar dope foto's en op Facebook heeft ie ook nog het een en ander staan!

Thursday, July 07, 2011

Oh Boy

Boy in zijn verse Subrosa edit. Erg vet. Mede dankzij de edit skills van mister Stijn Staal.

Thursday, July 07, 2011

Nog meer Rotterdam

Zo te zien is Rotterdam erg populair deze week. Sharvan en kompanen besloten ook eens een rondje te gaan fietsen in de stad die vlak na de oorlog voor de helft opnieuw is opgebouwd.

Thursday, July 07, 2011

Amitybike.co in Rotterdam

De heren van Amity rijden en killen alle bekende spots in Rotterdam. Muzikale ondersteuning door de Black Keys.

Wednesday, July 06, 2011

Uitslag streetmasters Apeldoorn

Afgelopen weekend vond de eerste streetmasters van het jaar plaats. De gelukkige stad om dit organiseren was Apeldoorn.Bij de experts gingen de prijzen naar....

1.Juan Pothof
2. Sven
3. Thomas Roodenberg
4 Jonas Bult

En verrassend werd BMX Master gewonnen door Kadeem Eiland. Deze jongen maakt er een goed jaar van en hoopt snel ene video part uit te brengen. Pepe Topper zat Kadeem op de hielen met zijn altijd stijlvolle truukjes. Bas Brouwer van Chameleon Tubes werd op ervaring en routine de terechte nummer 3. En de vierde plaats en dus net niets, zoals altijd, Steijn Leijzer.

Wil je nou zelf ook een keer meedoen aan de Streetmasters? Dat kan 23 Juli kun je weer een poging wagen in Almere.










Foto's door Dominic Swagemakers
Monday, July 04, 2011

Zeven truukjes van Kruiver

Weer een filmpje van Tom de Witte, voorbereiding van Jeroen Kruiver voor de Masters natuurlijk. Goeie shit weer Jeroen!



Ik heb er zelf overigens acht geteld maar het gaat om de video natuurlijk.
Monday, July 04, 2011

Bunnyhop contest @Masters

LET OP, DATA GEWIJZIGD!
Op de avond dat nog niet iedereen kapot is organiseren wij een bunnyhopcontest vanwege ons nieuwe shirt die jij nog steeds even moet bestellen bij Soulcycle, mocht je dat niet gedaan hebben! En dat kan hier. DONDERDAGAVOND gaat dat gebeuren zo rond half 10 onder de brug. Tot dan liebe kindern!

We houden het dus donderdagavond ipv de eerder geplande vrijdag, omdat we dan lekker kunnen springen tijdens het Camp Holland feeeeeeeeeeeest dat ieder jaar weer plaats vind.

Sunday, July 03, 2011

Nog 5 nachtjes jongens...

Saturday, July 02, 2011

Streetmasters Rail Jam

Vandaag was Streetmasters in Dordrecht. Hierbij een editje van Stijn of Don W, niet helemaal duidelijk waar wel leuk! Vier pegs gaat het worden deze zomer in Nederland, x-up double peg van Jona vond ik erg leuk! Tot morgen in Apeldoorn allemaal!

Streetmasters Rail Jam

Saturday, July 02, 2011

Pallet sessie

Julius Moorman filmden deze palletsessie, onder het genot van Keizer natuurlijk. Truckers gaan lekker van hem! Lol @ filmen en bellen tegelijk met Thies haha!

Friday, July 01, 2011

031BMX/Soulcycle collab

Ja hoor, daar is ie dan!
Maanden hebben wij achter de schermen lopen zwoegen, vergaderen en tekenen om samen met Soulcycle tot dit ontwerp te komen. Je kunt hem nu in de weekend deal halen bij je favoriete BMX shop, soulcycle. Via deze link. De opbrengst van de shirts gaat naar 031BMX, en dus indirect weer naar jullie, want zoals jullie van ons gewend zijn, orginaseren we daar weer leuke dingen van. Bestel hem dus NU! Hier , hier en hier en reprezent NEDERLAND op de masters!


Friday, July 01, 2011

Sharvan Debi-Tewari video

Friday, July 01, 2011

Danny ten Boske video

Door Tyson ten Vaarwerk:

Friday, July 01, 2011

Leftovers.

Ik had nog wat leftovers op de pc. Bij elkaar gevoegd en dit is het. Geen hoogstaande shit maar misschien leuk om te zien tijdens het eten van de middaglunch.

Friday, July 01, 2011

Over precies een week...

Op het moment van schrijven over precies een week gaat het nu helemaal los in Camp Holland onder de brug in Keulen. Donderdagavond en nacht zijn de moment dat ons trotse volkje van platte bodem zich laat gelden in de Duitse lichtstad Keulen. De volgende dagen doen wij ook echter niet onder voor onze Wester-, Ooster-, Noorder- en Zuiderburen (en daarachter). Op dit moment staan de volgende rijders al ingeschreven om ons te representen:

Pro:
- Dimitris Araouzos
- Channon Balorian
- Soufiane Belghitti
- Dennis Keunen
- Mike King
- Dez Maarsen
- Jeroen Nakker
- Virgil Persad
- Jio Steffens
- Desmond Tessemaker

Amateur:
- Joost Challa
- Jean De Lannoy
- Ermiyas van Diemen
- Jeroen Dekker
- Sergio Farias
- Erik Hogers
- Sjeng Jansen
- Ryan Kichiche
- Jeroen van Koolbergen
- Michael van der Kroft
- Rick Kras
- Jeroen Kruiver
- Omar Lammers
- Steijn Leijzer
- Toni Pieters
- Milan van Roon
- Gino Stuart
- Merlijn van Velden
- Thies van Wesemael

Female:
- Shanica Silva Cruz
- Gina Kramer

Hoewel dit helemaal geen mis te verstane lijst is zijn er zeker nog rijders in Nederland die hier tussen zouden moeten staan en die dit ongetwijfeld ook lezen. Twijfel niet langer, registreer je nu hier! Voor degenen die niet kunnen fietsen zijn er natuurlijk - buitenom de Camp Holland Party op donderdag - ook idioot vette feesten op vrijdag 8 juli ( Grand Opening Party @ Bootshaus - 8 euro) en zaterdag 9 juli (Official BMX Masters Party @ Gloria - 8 euro). Deze zaterdag avond vindt trouwens ook weer de mooiste vuurwerkshow die je in je leven zult zien plaats: Kölner Lichter. Loop alvast warm bij deze trailer:



Tussen het aanmoedigen van onze landgenoten en feesten in (slapen doe je thuis maar) is er ook altijd nog wel ergens een paar uur te vinden voor een goeie streetsessie. Keulen herbergt een enorme hoeveelheid en diversiteit aan spots, dus iedereen moet zich hier makkelijk kunnen vermaken. Doorgaans worden er diverse grote streetjams georganiseerd (min of meer), maar met een paar vrienden op stap is minstens net zo gezellig. Sowieso kun je altijd anderen meeten voor de Dom! Niet zo bekend in Keulen en toch op zoek naar spots? Vorig jaar heeft wijlen New Breeders een fantastische Spot Guide Map uitgegeven. Helaas is New Breeders niet meer en de Spot Guide heeft daarbij eveneens de geest gegeven. Onze vriend Vladdie was zo vriendelijk zijn versie van vorig jaar uit te lenen zodat we deze kunnen inscannen en met jullie delen. Dus download hem, print hem of knal hem op je telefoon en weet waar je zijn moet! Mocht jij toevallig de kaart van vorig jaar hebben als PDF of iets dergelijks, stuur deze dan alsjeblieft op naar 031bmx@gmail.com om met de rest van het land te delen!

Klik voor groot (en met groot bedoelen we gróót):


Ondergetekende vertrekt morgenochtend vroeg al op vakantie die over een week een stop in Keulen moet kennen. Hoop iedereen daar te zien!