Monday, July 11, 2011

Best of Blaak 2011

Vandaag in de inbox gekregen:

7 juli 2011

Soulcycle BMX shop presents Best of Blaak 6 fueled by Monster Energy Drink

Best of Blaak belooft pittige strijd tussen locals en nationale BMX top

Op zondag 24 juli 2011 vindt de zesde editie van Best of Blaak plaats in het West Blaak skatepark in Rotterdam. Het Freestyle BMX evenement pakt wederom groot uit met een prijzenpot van 1.000 euro, te verdelen onder de pro klasse. De Nederlandse top zal het op moeten nemen tegen de bevoordeelde Rotterdamse thuisrijders.

De Rotterdamse West Blaak locals hebben dan ook een reputatie hoog te houden. Celso Rosario Da Luz, Rotterdamse local, werd afgelopen editie 3de. De Rotterdamse local Channon Balorean, greep vorige jaar op de Best of Blaak 5 net naast een podium plaats en werd gedeeld 5de met Roy van Kempen: “dit jaar ben ik zeker weer bij, de goede sfeer en het vele publiek zijn voor mij de motivatie om helemaal los te gaan”. De Hagenees Nicky van der Veen wist de afgelopen editie op zijn naam te schrijven net als editie nummer 4. Het wordt spannend of Nicky dit jaar weer de 1de plek kan pakken voor de 3de keer op een rij.

De Union Cycliste International (UCI) heeft 17 juni jl. besloten om het Wereldkampioenschap BMX race 2014 toe te wijzen aan Rotterdam. Rotterdams sportwethouder Antoinette Laan reageerde enthousiast op het besluit van de UCI: "Dit is wederom een prachtig evenement voor Rotterdam. BMX is een dynamische jonge tak van sport, perfect passend bij onze stad. Rotterdam zal dit WK dan ook aangrijpen om de jeugd, door middel van allerlei activiteiten en side-events, voor en tijdens het WK, kennis te laten met de BMX-sport.
Sport en Recreatie Rotterdam ondersteunt daarom voor de 6de keer de Best of Blaak met veel enthousiasme.

De stalen baan op West Blaak voelt voor BMX rijders vaak glad aan, iets waar de locals aan gewend zijn geraakt. Net als vorig jaar doet de organisatie er alles aan om dit tot een minimum te beperken en zal de gehele baan de dag ervoor schoon worden gespoten.

Het event wordt gepresenteerd door Soulcycle BMX shop en ondersteund door Monster Energy Drink. MC Ferry Seksie zal de Best of Blaak hosten en Tom Lammerse zal alles vast leggen met zijn camera, zodat de strijd tussen de locals en de nationale BMX top in het West Blaak skatepark weer helemaal los zal gaan!


Best of Blaak 2011
West Blaak Skatepark, Rotterdam
Zondag 24 juli, vanaf 13 uur tot 20 uur
Pro en amateur klasse, met een prijzenpot van 1000 euro
Gratis toegang, geen inschrijvingsgeld
www.bestofblaak.nl
Neem voor meer informatie op met koen@soulcycle.com