Sunday, June 19, 2011

Save a Whale Waalhalla!

Ons aller vriend Maarten Mulders deelt ons mee dat de toekomst van Waalhalla skatepark en jongerencentrum op het spel staat. Een betoging om het tij te doen keren staat gepland voor aanstaande woensdag. Pluk je anarchistische jasje uit de kast en laat de b&w van Nijmegen zien hoeveel animo voor een dergelijk cultureel jongereninitiatief er wel degelijk is. Persbericht:

Waalhalla centrum “Skaten is geen sport”
Volgens wethouder Frings van de gemeente Nijmegen zijn skateboarden, inline-skaten, en bmx-en geen sporten. Daarom heeft Waalhalla-centrum volgens het college van de gemeente Nijmegen geen bestaansrecht. We hebben pech en vallen nergens onder.

25.000 Jongeren per jaar, feesten, skate en bmx lessen, breakdancen, een hiphop café... Volgens de wethouders is Waalhalla-centrum geen jongerencentrum. Wij zijn niet van betekenis voor jongeren in de gemeente Nijmegen. Door een verbod vanuit de gemeente op onze culturele activiteiten lopen de inkomsten van Waalhalla Centrum terug. Zonder jouw hulp gaan wij volgende week dicht!!!

Jij kunt meehelpen! Heb jij ook geskate, gefeest, gebmxed, of gedraaid in Waalhalla? Of draag je Waalhalla een warm hart toe? Kom komende Woensdag 22 Juni om 17.00 uur naar Waalhalla. Dan gaan we samen naar het gemeentehuis om het college en de raad te laten zien hoe belangrijk Waalhalla is en dat overal ondervallen. Neem je Skateboard, inlines, of BMX mee!! Brute skateactie en streetwedstrijdjes.

Waalhalla moet blijven!

Maurits Kaptein
Voorzitter Stichting Skateboarding Nijmegen
Hans van Dorsen
Penningmeester Stichting Skateboarding Nijmegen
Daniel Wienke
Directie Waalhalla Centrum
Anton Thiel
Directie Waalhalla Centrum

Skatepark Waalhalla blaast laatste adem uit | Facebook Event | Einde van Waalhalla? (Youtube)