Saturday, April 23, 2011

ONK Dirt naar Helmond!

Persbericht via Bart de Jong:

Op 1 Mei a.s. wordt het Open Nederlands kampioenschap BMX Dirt gehouden in Helmond. Voor de tweede keer in successie zullen BMX-ers uit binnen en buitenland om de begeerde titel strijden op de Helm trails aan de Johannes Vermeerlaan in Helmond. Deze is de afgelopen maanden weer omgetoverd tot een vette trails spot.

Naast de Nederlandse rijders worden ook enkele internationale professionele rijders verwacht om op 1 Mei mee te doen voor de titel, de bekers, de goodies en prijzenpot. De ONK titel is momenteel in handen van Sven Grieten uit België. Gaat iemand hem verslaan op 1 Mei?

Naast een sterk deelnemersveld in de twee klassen (13 jaar en jonger en 14+) wordt er ook een grote publieke opkomst verwacht. Op Zondag komt het “Fietsrondje Helmond” praktisch over de baan gereden en kunnen de deelnemers hiervan de BMX actie vanaf de fietsbrug bekijken. De toegang is gratis.

Deelname is mogelijk voor iedereen met een BMX fiets. Inschrijven is mogelijk op de baan tussen 12:00u – 13:00u. Vrije training begint om 10:30u. De wedstrijd start om 13:30u. met de kwalificatie wedstrijden. Om 15:30u begint de finale van de 13- klasse, gevolgd door de 14+ categorie.

Helm Trails
Johannes Vermeerlaan
Helmond-Noord