Sunday, April 10, 2011

MooraCup Winnaars!

De avond in de Winston ging naar bmx-feest-begrippen rustig van start. DJ King Koen vuldde de driekwart afgevulde zaal met beats, de eerste biertjes werden getapt en af en toe kwam er een hormoniaal opgefokte bmx'er langs stuiteren. Zo rond half 11 werden de eerste awards uitgereikt, maar niet voordat de melding werd gedaan dat het dit jaar de bedoeling was dat de lampen en dure beamer champagne-vrij bleven: "Dus allemaal, champagne op de grond spuiten. Apparatuur slopen is betalen". Mischa en Hoite peilden nog even of heel bmx'end Nederland wel daadwerkelijk vertegenwoordigd was, en eigenlijk bleef alleen het respons bij de kreet "Rotterdam in het huis?!?!?!?" angstvallig stil.

De eerste award - Best Broekie - werd onder tromgeroffel uitgereikt aan Pepe Topper. Iedereen kent deze jonge Everland local wel, was het al niet alleen van deze edit. Aansluitend werden achtereenvolgens de prijzen voor Best Park en Best Motivator welverdiend in een déjà vu -achtig scenario aan Pim van den Bos (en vader, die niet aanwezig was) uitgereikt. Toen de prijs voor Best Quote aan Jeroen Bouwmeester ("Hard gaan zonder shirt aan") werd uitgereikt was het hek van de Dam. Ras-Amsterdammer Yorick Spilker ("Ik ben de beroerdste niet") was het hier duidelijk niet mee eens en bestormde het podium, veroverde de mic en blies het hele event af als zijnde één groot fiasco. Na deze uitbarsting - die de trend voor de avond zette - gingen Mischa en Hoite gestaag door met de uitreiking in de categorie Party Animal. Boy Janssen sleepte deze eervolle vermelding in de wacht en liet met het fijnzinnige credo "Beter een mooie nominatie dan in je reet geneukt door een Nazi" weten hoe hij over zijn opponenten dacht. Alvorens het muzikale intermezzo ingeluid werd ging Dez Maarssen er nog vandoor met de MooraCup voor Best Flatlander.

Firestone verzorgde het muzikale intermezzo en de dansvloer werd bevolkt door backflippende fietsers en wild pittende aanwezigen. Een bier of champagne vrij shirt was inmiddels in de Winston niet meer te vinden. Hoite en Mischa betraden het podium weer en gingen van start. De Soulcycle Photo Contest (los staand van de MooraCup) werd gewonnen door Syo van Vliet met de eerste plaat uit deze serie en Aaron Zwaal liet nog een enthousiasmerende edit van een sessie uit Nijmegen zien die vandaag of deze week ook hier op het blog zal verschijnen. De Cup in de categorie Best Event ging verrassend genoeg naar de BMX Masters (Cologne), nou niet bepaald een typisch Hollands product. De beker voor Best City Scene werd in een wilde podiumbestorming geïncasseerd door de hoofdstad. Vervolgens mocht Tom Lammerse zich de winnaar noemen in de categorie Best Edit met zijn NYC edit. Ik stel trouwens voor dat deze jongen volgend jaar ook genomineerd word voor 'Mooiste Crowsdsurf'.

Toen werd het tijd voor de drie oer-categoriën. Daniel Wedemeijer mocht zich winnnaar Best Park noemen en nam de prijs in ontvangst op een manier waarop een Pro dat doet. De prijs voor Best Dirt ging naar niemand minder dan Desmond Tessemaker, en dat hebben we geweten ook. Iedereen in de direct omgeving zat onder de champagne, de geluidsman - die dit minder kon waarderen - overigens ook. Desmond werd in de kraag (de figuurlijk kraag, een shirt was inmiddels al lang niet meer te vinden bij deze jongen) gevat en bijna op straat gezet. De gezamenlijk kreet "Als hij gaat, dan gaan we met z'n allen!", weerhield de Winston uitsmijter er schijnbaar van om daad bij woord te voegen. De laastste categorie, die van Best Street, ging naar Roy van Kempen. Ter afsluiting werd nog de edit zoals je in de voorgaande post kunt vinden getoond. En daarmee werd het eerste deel van de avond afgesloten. Wat er de rest van de nacht / ochtend nog allemaal gebeurd is heeft ondergetekende geen weet van, daar hij om half twee de tent verliet. Maar zorgen zijn er niet, het is ongetwijfeld weer een avond geweest die de reeks van MooraCuppen waardig is!


In de loop van de dag (of misschien week) zullen hoogstwaarschijnlijk net als in voorgaande jaren de winnaars en genomineerde met het exacte stemmen aantal op mooracup.com verschijnen.