Friday, February 04, 2011

Quick Q&A: Mark Vos

Mark Vos en Daniel Wedemeijer zijn van de week richtingen Estland afgevlogen om daar aankomende weekend mee te doen aan de Simpel Session. We vuurden een paar snelle vragen op Mark af om te weten hoe het daar is. Gewoontegetrouw is alleen elke eerste zin van Mark een antwoord op de gestelde vraag en volgt daarna nog een hoop small talk over van alles en nog wat. Maar juist die small talk geeft een goede impressie van de sfeer in Talin.

Stuart Gibson, Mark Vos en Daniël Wedemeijer op weg naar Talin, Estland. Mark en Daniël rijden de wedstrijd mee, Stuart gaat mee als fanboy, maar zal ongetwijfeld de course ook nog te pakken krijgen!


Hoe is het daar?
Supervet! Wat dacht je... Simpel Session man... Pff, Van Homan, Ty Morrow, Dan Lacey, Bruno (Hoffmann red.), Josh Harrington, Dennis Enarson, Maxime Bommel en Tobias Wicke. Staan nog voor de deur te roken nu. Je kan geen 1 meter lopen op de feestjes zonder legend mensen tegen te komen en daar is vibe ook naar. Eerste avond. Heb zelf hard gwerkt voor We Are Level. Ben pas om 12 even naar feestje gegaan, tot net (03.15 red.). Supervet iedereen los maar morgen is de shuttle om 10 uur naar het park en die ga ik pakken.

Goede reis gehad?
Yup behalve top 3 hardste bouncende landingen op tussenstop frankfurt, ja man. Ja vliegen hé, net als in de bus, maar alsnog wel extra eten gehosseld natuurlijk. Heb zes broodjes op in plaats van één. Haha en vet spelletje met Stuart gedaan. Skippy (Daniël Wedemeijer red.) heeft lekker geslapen in het vliegtuig.

Al kunnen slapen of is er dat nog niet van gekomen?
Straks, ja beetje in vliegtuig gechilled. Sleep is overrated hier. Je komt aan en daar doe je het mee. Het is niet zo dat het er veel beter op gaat worden morgen en overmorgen. Het is gewoon een sicke oplading van momenten en dingen die je niet meer vergeet met je homies hier. Ervaringen om mee terug te mogen nemen en lekker los van te gaan, maar al wel gedouched.

De Course al kunnen proberen, is het vet? (Check filmpje opbouwen course: vimeo).
Nog niet gereden, morgen man. We waren om 6 uur aangekomen, beetje delay en sneeuw enzo. Morgen, morgen, ben benieuwd man. De streetboys die ik sprak zeiden dat de railtjes beetje gay laag waren (filmpje Vazza) en Frank Coggins van Simple heeft helpen bouwen. Hij zei dat het wel beetje voelt alsof er maar 1 plaat op ligt, dus dat je de onderliggende balken voelt. Maar ghetto is sexy en de course zal wel aan zijn hoor. Pff, als ik hoor net van Scott Ditchburn, die zei tegen Bananasandwich (Brett Banasiewic red.): "Doe dan cash roll, dan doe ik hard 360 uit grind." En ja hoor: allebei first try. Hoorde al van allemaal wilde plannen, iedereen is stoked en geniet ervan. Dat is wel wanneer de hardste shit gedropt wordt dus ja, het zal echt weer wel een gekkenhuis worden hoor.

Is er al bekend wanneer jullie voor de qualifications kunnen rijden? Hoe laat, met wie?
Pff nee man, sorry dat hangt allemaal in het park op, niet in het hotel of op de feestjes. Ik weet, omdat ik net aan het chillen was met Scott Ditchburn, dat ik met hem in de groep zit. En met Ben Lewis, meer weet ik nog niet, maar morgen wel.

Vetste ontmoeting tot nu toe?
Haha, met Van Homan... die de Homemadejam nog precies wist (Mark Vos reed in 2004 zijn eerste pro-wedstrijd in Amsterdam in een heat tegen Van Homan - bmxigans monthly movie may 2004 red.) Gewoon iedereen is er maar was tof dat hij dat allemaal nog wist. Hij herkende me daarvan omdat we samen een heat hadden gereden "tegen" elkaar. Over Mike Aitken gesproken, over hoe het echt gaat met hem, of hij echt terug is of niet: Van homan zei: "Net als barspin, als je dat goed kan, dan gaat het vanzelf." Juist die memory in zijn spieren en reflexen die is gewoon weg bij sommige dingen. Ik weet het niet man. Het was ook goed om met Tobias Wicke te praten, Duitser met een hart van goud deze man (ze zijn er dus toch! red.) en Bommel was jarig vandaag! Iedereen is nu echt nog helemaal los aan het gaan, maar ik ben lekker in zacht bed nu; slapen voor morgen.

Vetste gebeurtenis tot nu toe?
Chilling broooo! Iedereen zien man; alle simple bmx team boys en sowieso iedereen van overal. Hele moscow crew met nieuwe shirts voor Daan en mij hehe kaunet!! Green Films met hun supervette nieuwe shit waar je lange vloei bij krijgt. De hele UK crew overal vandaag, bazen... Oja, de euro hier, hoe grappig, eten bij de Va Piano voor € 4,- een pasta bolognese, zo cheap en lekker haha. Peukies voor € 2,75!

Meer energie in het party-en of rijden de komende dagen?
Rijden man! Keihard op de stricte tijden, en Va Piano's, We Are Level rocken, en daarna die feestjes hee...pff.

Wanneer vliegen jullie terug? Of is het zo vet dat je sowies blijft?
Maandag terug, dinsdag hoe dan ook wil ik werken in skatepark Amsterdam. Met of zonder hechtingen. Däniel Wedemijer, Stuart Gibson en ik hebben dezelfde terugvlucht, dus rond half 11 's avonds Amsterdam aankomen maandag. Volop genieten man hier. Wij mogen lekker Nederlandse vlaggetje representen. Daniël en ik gaan alles geven. Latje gas en we zien het wel haha. It's all about the first try!

Thanks Mark en veel succes komende dagen!