Thursday, December 30, 2010

We zijn jarig!

Vandaag (vooruit, eigenlijk gisteren), is 031bmx twee jaar oud geworden! De afgelopen twee jaar zijn we samen met jullie door flink wat materie heen gesurft. Hier wat random nummers die we zomaar voor de lol met jullie delen:

641 blogs sinds onze start eind 2008. Eerste posts ooit.
451 bezoeken op één dag, het record op 13 december 2010.
496 doorgeklikte bezoekers aan populairste post ooit; Frank Elshof
2:36 tijd die jullie gemiddeld rondhangen op 031bmx.nl per bezoek.
64.480 bezoeken sinds 18 januari 2010 (vanaf toen hielden we het pas bij).
66 verschillende landen waar vandaan we bezoekers krijgen.
97% bezoeken hier van komt uit Nederland.
3 gasten die hier zo nu en dan een bericht plaatsen.
2 zeer succesvol afgeronde 'Verre Oosten Jams'.
1 tof initiatief dat 031bmx heet!

Last but not least, horen we graag van zoveel mogelijk mensen wat 031bmx voor hen juist wel of niet tof maakt. Ben je bijvoorbeeld al dat geneuzel van Brendan nou wel eens zat, baal je er stiekem heel erg van dat we die dieprode kleur hebben achtergelaten of kan je je onwijs ergeren aan de kwaliteit - of juist de hoeveelheid - posts? Lucht je hart in de comments! Dan kunnen wij onze goede voornemens voor het volgende jaar gaan maken!
Thursday, December 30, 2010

Ein Tag in Wuppertal!

Die Niederlandischen Herren sind nach Wuppertal gefahren und haben dort ein ganz tolle Tag erlebt. Das filmen ist etwas unordentlich, aber die Tricken ersetzen das.



Disclaimer: gebruik nooit, maar dan ook nooit, 031bmx.nl voor het versterken van je taalkundige vaardigheden!
Thursday, December 30, 2010

Paul's Skate Board & Bike shop houdt op!

Na een aantal jaren een shop gerund te hebben aan de Weimarstraat (32) in Den Haag houdt Paul de Groot er mee op. Jarenlang was de shop een vaste stek voor de Haagse locals en achter in de shop was er altijd ruimte en de nodige tools om je fiets te kunnen tunen.

Tot 1 februari 2011 kan je nog bij hem terecht en houdt hij uitverkoop. Paul laat weten dat er nog flink wat bmx spulletjes liggen dus sla je slag. De aangepaste openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00.

Tuesday, December 28, 2010

Roy van kempen summer 2010 scraps

Ja hoor... weer een scrap video waar menig BMXer zwaar jaloers op zou zijn. Dit maal is de eer aan de heer van Kempen, die deze zomer in Barcelona was om een aantal clips te schieten en van het mooie weer te genieten. Natuurlijk ook wat shots uit ons grauwe Holland. Veel plezier met kijken, en trek je er maar niets van aan dat het hier om een scrap edit gaat. Dat doen ze allemaal gewoon om te pesten.

Tuesday, December 28, 2010

Uit den Ouden Doosch: ASO 8

Ergens in 2003 waren de opa's van nu op de straten van Eindhoven te vinden. Het toenmalige ASObmx produceerde destijds ook regelmatig video's, waarvan deze, waar de streetjam in Eindhoven in gecoverd werd, naar mijn weten de laatste is.

Monday, December 27, 2010

Daniel Wijsmuller

Deze jongen komt helemaal vanuit het verre Oosten van het land naar het knusse Zeeuwse om de oorspronkelijke bewoners te laten zien wat rippen nou ook al weer precies inhield. Vladdie gaat ondertussen weer los met z'n Go Pro cameraatje. G-turn op 1.08 is supersick en op 2.12 houdt meneer Wijsmuller het voor gezien en vlucht de chill-out in.

Sunday, December 26, 2010

Thomas Ruissen Scraps!

Allereerst hopen we dat iedereen goede kerstdagen heeft gehad! Om even bij te komen en uit te buiken stellen we voor dat je in lounge houding achter je beeldscherm deze clips bekijkt.

Een legitiem scraps-video! Aaron is al een tijdje bezig aan een video van Thomas Ruissen. Alles duidt er op dat dit een moddervette edit gaat worden die zijn weerga niet kent. Vooralsnog moeten we het stellen met deze teasing scraps video. Het echte ding komt ergens in januari op het web!

Friday, December 24, 2010

2010 in AAmersfoort

Aan het filmwerk te zien waren de heren uit Amersfoort goed dronken door het hele jaar heen. Aan het fietsen te zien waren ze nog wel zo nuchter om er een aantal vette tricks uit te krijgen. Wij wensen de heren een stabiel 2011 toe met veel statief.

Thursday, December 23, 2010

Meker

De jongere gasten rippen meker op de doordeweekse avond. Hoofdrollen worden gespeeld door Tiago Rodrigues en Harrey Kees Veldkamp, die wel de meeste gepolariseerde rijstijlen hebben die je kan bedenken!

Thursday, December 23, 2010

Serious request

Ja hoor. Pim's 3FM jam op de televisie, hoe goed is dat. Jullie NL fietsers zijn lekker bezig. Nu we de hele dag zo naar de radio zitten te luisteren is het extra cool om dit te zien!

Thursday, December 23, 2010

Mark the movie 2

Mark Vos heeft een straf jaartje achter de rug. Eerts een lief klein kindje en vervolgens een minder lieve drop off door etnies. Tussen de bedrijven door heeft deze knuffelbeer ook nog tijd gevonden om even een dikke video te maken. Hieronder de flyer voor alle informatie over de premiere. Nu maar wachten op een versie van Sven!


En check hier nog de niet zo officiële half-af zijnde trailer voor deze video!
Thursday, December 23, 2010

Everland sessie

Ik denk dat dit de sessie van gisteravond al weer is? Fijne streetlijntjes in het Amsterdamse skatepark.

Sunday, December 19, 2010

Steijn in the Edge

Zoals de tettel doet vermoeden rijdt Steijn Leijzert een rondje in het meest onbekende indoor park van NL. Edit bij massa editor Quynten.

Friday, December 17, 2010

Cologne 2010

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden (is het ook bijna), maar ik ben er eindelijk aan toe gekomen nog wat filmpjes te ontwikkelen van afgelopen zomer. Zat ook een rolletje bij van het weekend in Keulen. Die heb ik geupload en dacht dat er misschien nog meer geïnteresseerden waren, vandaar deze post!


Bekijk hele serie op www.brendanphoto.nl!
Friday, December 17, 2010

Syo van Vliet: Everland bmx night!

Syo schoot vorige week vrijdag nog een serie'tje die ik naar alle vrijheid hierover genomen heb. Zo te zien was het een gezellige en stoffige avond!

Friday, December 17, 2010

Soulcycle Shirt Promo

Derde video op een rij die door Stijn gemaakt is. In deze edit promoot Roy van Kempen de nieuwe soulcycle shirts in Everland. Boy Janssen sjeest ook nog af en toe door het beeld heen. Extra props voor Jefferson Airplane!

Thursday, December 16, 2010

Autumn Clips

Stijn Staal produceert sneller videos dan je ze kan bekijken. Sinds kort heeft hij een nieuwe camera, de old time skatevideo classic vx1000, en dit is een verzameling van de laatste clips van zijn vorige camera. Die zijn qua beeld namelijk niet door elkaar te gebruiken, aldus de heer Staal. O ja, zijn vorige setup doet hij trouwens weg, dus mocht je interesse hebben in dat sponsoraantrekkend (het schijnt een hip gegeven te zijn op het moment) cameramateriaal, laat het hem dan weten!

Wednesday, December 15, 2010

Uit den Ouden Doosch??

Vanochtend was 't moeizaam opstaan. Weer veel te vroeg, je kent het wel. Open de mail en wat zag ik daar, een mailtje van de heer Nicky v/d Veen. Met het verzoek om een repost. Vol wantrouwen klikte ik de link aan, alwaar ik zag dat het om een filmpje van Tim Frijters van zo'n twee jaar geleden ging. Mede door de muziek keuze is mijn dag weer helemaal goed. Tim Frijters is/was gewoon on Nederlandsch goed en daarbij ook nog eens een chille gast. Dus hele discussies over sponsors en al die ongein moeten stoppen. Doe gewoon of de zon schijnt en ga fietsen, want daar gaat het om. Dat maakt dit filmpje wel weer duidelijk.

Ik zeg:"een fijne dag allen, en laten we een beetje lief voor elkaar zijn"

Tuesday, December 14, 2010

Grounded

Het Grounded team was bij Pim in de tent, alwaar een vers filmpje werd geschoten. Al hier het eind resultaat.

Monday, December 13, 2010

Brandon van den Berghe

Deze jongen uit Maassluis (a.k.a. Stijn Staal town) raakte ongeveer twee jaar geleden door bmx met fotografie in aanraking en is sinds die dag niet meer opgehouden. Om de zoveel tijd zie ik op facebook toffe platen van hem voorbij komen. Zodoende had ik hem gevraagd een kleine selectie uit zijn foto's te maken om die hier op 031 te tonen. Genoeg woorden, nu beelden! (voor grotere afbeeldingen moet je even klikken!) Vergeet niet op 'read more' te klikken en de flickr van Brandon te checken voor meer foto's!


Tom Davis - Double peg hop over Tom is echt een coole gast om mee te fietsen en foto's mee te maken! Hij deed hier een double peg hop over bij het oude postkantoor van Rotterdam.
Monday, December 13, 2010

Kaboem!

De titel van het filmpje:
"Dit zijn geen scraps of leftovers maar de betere clips komen nog."
Vertelt alles al, niks aan toe te voegen.

Sunday, December 12, 2010

Everland Best Trick Contest

Stijn Staal delivers once again. Twee minuten en twinting seconden keiharde clips in Everland afgelopen vrijdag waar, volgens Roy van Kempen, meer als dan honderd rijders waren.

Thursday, December 09, 2010

Joris Daams

Wij hebben nog nooit van deze jongen uit Bussum gehoord. Het filmpje en fietsen is soms van wat twijfelachtige kwaliteit, maar barspins heeft hij wel door. Toch wel jammer dat die lange manual niet met bars uit was, vooral als je de kijker teased door de manual twee keer in de edit te stoppen! Tot slot nog de tip van de dag: Bij Ninja drops doe je je helm op je rug!



Correctie, mailtje van Joris:
"Het is niet een filmpje van alleen mij ;)
Joris Daams
Jasper van Alphen
Maarten Strang
Twan de Langen

En we komen uit hilversum haha!"
Thursday, December 09, 2010

Jelle Beenker Crashes

We zijn hier bij 031 wel traag met de hoofdletter T van de week. Jelle mailde dit vijf dagen geleden al, maar ik zie het nu pas. Skip naar 37 seconden voor de coole crashes, daarvoor zitten de scraps van deze edit.

Thursday, December 09, 2010

Soulcycle: Stay Connected!

Hyves, facebook, tumblr, twitter, wordpress, flickr, vimeo. Het rijtje kan nog verder doorgaan. Om jezelf op de hoogte te houden van de laatste ins en outs van je favoriete bmx shop zijn er vele media beschikbaar. Soulcycle houdt het zelf ook graag overzichtelijk, dus zijn ze aan een inventarisatie van de digitale media bezig. Ze laten het volgende weten:


"We hadden wat problemen met de Soulcycle hyves maar we zijn eruit! Alle Soulcycle hyves worden verwijderd op 1 januari 2011 behalve www.soulcycle.hyves.nl!!! Word daarom zo snel mogelijk vrienden en blijf op de hoogte van al het nieuws!

Later,

Soulcycle crew."




Nog even op een rijtje:
Facebook - Enige officiële Soulcycle Facebook
Hyves - Enige officiële Soulcycle Hyves
Tumblr - Enige officiële Soulcycle Tumblr
Twitter - Enige officiële Soulcycle Twitter
Vimeo - Enige officiële Soulcycle Vimeo
Wednesday, December 08, 2010

040 November Jam December Movie

Eigenlijk hadden wij hem drie dagen geleden al gezien, maar door een niet terug te halen reden hadden we hem nog niet gepost. Bij deze dus wel. Een fijn stukje montage van Boudewijn met de lange achternaam.

Tuesday, December 07, 2010

Proper in Nederland?

Zag deze trailer voorbij komen op thecomeup en herkende gelijk die sicke wallride in Alkmaar. Voor de rest zie ik in ieder geval nog die gekke vertwall in Rotterdam voorbij komen, de tunneltranny in Arnhem en die quarter to quarter transfer ergens in Amsterdam Utrecht. Misschien herkennen jullie er nog meer die wij niet kunnen. Altijd tof om de pro's je spot te zien rippen!

Friday, December 03, 2010

Skateland Winterwonder avond

Stuwie stuurde ons deze vette beelden. Het heet scraps, geheel tegen onze zin in natuurijk, maar hij legde kort uit dat hij ze gewoon niet voor een echte edit wou gebruiken. Wij noemen het dus maar gewoon een winterse skateland edit. Viel spass!

Friday, December 03, 2010

Sharvan, Jack en Jorn

Gaan los in een ijskoud Everland. Kwam dit kleine filmpje op facebook tegen. Zonder geluid gekeken, maar de truukjes zien het kijken sowieso al waard!

Thursday, December 02, 2010

Everland bmx night!

Het zal je waarschijnlijk al reeds ter ore zijn gekomen, maar speciaal voor de enkeling die nog in het ongewisse verkeert; vrijdag 10 december organiseert Soulcycle samen met Etnies een bmx-night in Amsterdam skatepark Everland. Vanaf 20.00 is het park open en om 21.00 begint de best-trick contest, waarbij ongetwijfeld weer wat toffe dingen te winnen zijn. See you there!

Wednesday, December 01, 2010

Jonathan - fucking - Jansen

Edit is er! Eindelijk dan! Volgens de beschrijving op vimeo iets eerder als gepland, maar dat kan de pret niet drukken! Zo veel harde dingen hier in. Dat is toch (nog) niet de waggie van Michael daar in de intro?