Thursday, August 19, 2010

The Woodward Boys...#3


Ze hangen er nog steeds rond. Dit verhaal gaat meer over andere dingen dan bmx, maar desalniettemin tof om te lezen!

Alweer een week voorbij, en alweer ben ik te laat met een verhaaltje typen. Onze week begon met een aantal dagen slecht weer. 3 dagen lang was er veel regen gevallen en de temperatuur was ook flink gedaald. Geen probleem zou je zeggen met zoveel indoor parken. Helaas moeten de grote hangar deuren gesloten worden waardoor het er flink benauwd wordt en alle kinderen zijn er dan ook te vinden. We moesten daardoor weer voornamelijk s’avonds fietsen.
Deze week was er ook een golfkar incident. Er staat een 10-tal golfkarren voor het kantoor gebouw voor hogerop geplaatst personeel. Er was toevallig boven aan een heuvel net een jongen van 4/5 op het gaspedaal gaan staan. Met als gevolg een joyride naar beneden. Hoop mensen erachter rennen en een vrouw die erachter gesleept werd toen ze erin wou springen. Compleet chaos toen alles vervolgens tot stilstand kwam op een auto. Niemand raakte gewond en stiekem best grappig.
We gaan vaak na het fietsen nog even met de auto eten halen of de stad in. Op zo’n 40min. rijden bevindt zich State College en deze week waren we weer uit eten gegaan. Op advies van Jamie Bestwick waren we naar sportsbar Champs gegaan, daar had ik ontzettende hete chickenwings gegeten, zo heet dat me ogen ervan gingen tranen.
De volgende dag weer naar State College, dit keer weer naar Wal-Mart! We hebben ons er uren vermaakt. Met een Football over gangpaden gegooid, verkleden als redneck viseer, ik werd zelfs onder gesproeid met vis-eieren!
Tegen het eind van de week werden op toch weer op de gevaren gewezen toen er een jong mannetje onderuit was gegaan. Hij was op zijn achterhoofd gevallen en bewusteloos geraakt. Woodward heeft een extreem strenge verplichting over bescherming dragen, daar horen ook vaste procedures bij. In zijn geval werd er meteen een ambulance gebeld, gevolgd door een intensive-care ambulance begeleid door een politie pick-up, vervolgens een medische pick-up daarna een brandweer auto met als bonus een Helikopter.. Het was dusdanig slecht dat hij inderdaad vertrok met de helikopter. Hoe het met hem gaat weet ik eigenlijk nog niet.
Het was me weer een week om nooit te vergeten, als afsluiting de wekelijkse kampvuur in een steengroeve niet ver hier vandaan. Er komt deze week al een edit die veel mensen wel kunnen waarderen.
Onze laatste week in Woodward deze zomer, ben benieuwd wat er nog meer allemaal gaat gebeuren.
Stuart.