Monday, August 02, 2010

Barca roadtrip twee, update nummero 4


Roy stuurde ons vanmiddag gelukkig weer een verse update, zodat jullie weer lekker kunnen mee kwijlen op de avonturen van de Boys in Barca. Hoop blessure leed zo te horen, maar ook het vermogen om binnen een dag weer te genezen.

De volgende dag kwam erik naar ons appartement rond 2 uur en begonnen we met de local tour. Hij nam ons mee naar zijn spots die hij vaak reed. Dit waren vaak spots die niet in video’s zaten. Dit maakte het rijden ook wat makkelijker omdat je geen rekening hoefde te houden met wat Garrett of andere pro’s er hadden gegooid. De eerste clip van de dag was van Jorn bij place d’espanya. Vervolgens wilde erik ons laten zien wat Ty Morrow had gedaan terwijl ze aan het cruizen waren. Er was een ruwe muur waar je de tire marks op oog hoogte zag zitten! Die man heeft echt springveren in zijn lichaam! Na een paar andere spot te hebben gereden waren we zo moe dat we al om 11 uur gingen pitten.

De volgende dag kwam Erik dronken bij ons appartement om te vertellen dat hij niet ging fietsen omdat hij moe was en te veel gepartied had. Daarom besloten wij weer opzoek te gaan naar de uprail voor Jorn. Gelukkig had de shopowner van 360 BS het goed uitgelegd en vonden we hem meteen! Jorn pullde zijn trick binnen 10 tries waardoor we verder konden naar een bankje met een drop van 2 meter. Ik zei tegen Jorn dat hij dit wel kon nollie en hij dacht er hetzelfde over. Jorn wilde even op het bankje hoppen om te kijken naar de drop, hopt hij naast het bankje! Gevolg: Jorn duikt head first een 2 meter gap in en land op het gras met een kapot stuitje. Einde dag rijden!

Op dag 10 gingen we het noorden van Barcelona wat meer verkennen. Dit gingen we samen met Santiago doen een argentijn die ook op vakantie was in Barcelona. We begonnen eerst bij het forum omdat ik daar nog een lijntje wilde filmen. Helaas kwamen de K!@$ bewakers weer en gingen we zonder clip weg. Vervolgens gingen we naar de waves. Dat is een soort van betonnen golf in de grond met op het laatst een hekje. Hier heb ik eindelijk weer een clip geschoten, door Ty Morrow na te doen en het hekje te hoppen. Vervolgens trokken we echt het noorden in en kwamen we bij allerlei spots die bekend waren van de grootste Pro’s. Waaronder de bankjes gap van Mark Vos die niet kan (@mark vos: waarom wil je dat haha), de turndown gap van Aitken die niet kan, De enorme 180 van Dakota die niet kan etc. Hier heeft Jorn nog echt een sicke clip geschoten en Santiago ook een paar. Het werd donker maar we wilde nog wel kijken wat het noorden nog meer te bieden had. We kwamen daardoor op de plek met de houten vlonders bekend van de Levi’s video. Waar jorn nog een dope grind heeft gepulled.

Het was echt bizar om te zien dat Tom en ik vorig jaar alleen bij de strand spot waren terwijl er in het noord eigenlijk veeeel meer spots zijn. Het is echt zo, je hoeft maar 1 minuut te rijden in barcelona en je komt bij een bank waar je in nederland van zou dromen!!