Saturday, May 30, 2009

Wild West Jam


Check die harde flyert!

Saturday, May 30, 2009

Zeeland PowerRangers!


Nog voordat de video-contest goed en wel op gang is beginnen de video's uit Zeeland al binnen te druppelen. Omdat in Zeeland meer Zee dan Land is, is er voor gekozen om het thema op 'water' te houden.


Disclaimer: dit is vanzelfsprekend niet de uiteindelijk entry van Zeeland voor de video-contest!

Wednesday, May 27, 2009

Emile Bouwman


Deze knul uit Zeeland reed een aantal jaar lang rond op een veel te gare fiets. Sinds ruim een jaar (schatting) rijdt hij op een nieuwe eastern complete en doet allemaal toffe dingen. Check hier een filmpje dat hij zelf gisteren op bmxigans postte.

Monday, May 25, 2009

Zomer


Afgelopen zondag was het enorm mooi weer. In Nijmegen was er geen ontkomen aan, er moest gereden worden. Hier een editje van Aaron.
Saturday, May 23, 2009

031 Video Contest!




De ‘Best scene Cup’ was misschien wel de felst begeerde en meest waardevolle MOORAcup die dit jaar gewonnen kon worden. Op 28 maart is in de Winston gebleken dat de meeste Nederlanders het er over eens waren dat van de drie genomineerden Zeeland het meest recht had op deze Cup. De verschillen in aantallen stemmen waren echter niet overweldigend. De met 189 stemmen bekroonde toploper ontliep Amsterdam maar met 3 stemmen en Rotterdam zat ook zeker niet ver daaronder met zijn 148 stemmen.

031BMX wil alle scenes in Nederland de kans geven om zichzelf te bewijzen of, voor de Zeeuwen onder ons, de titel te verdedigen. Daarom lanceren we in samenwerking met onder andere MOORA, Soulcycle en onze hooggeachte juryleden met directe ingang de 031 Video Contest!

Regels en eisen
- Minimaal 4 fietsers (exclusief cameraman en editor, tenzij die ook nog fietsen natuurlijk) vertegenwoordigen een scene.
- Elk persoon doet maximaal in één scene mee.
- Lengte van de productie tussen de 4 en 8 minuten (met als hoofdonerwerp 'bmx' uiteraard).
- Geen hergebruik oude clips.
- Deadline: 31 juli 2009.

Jurering
De producties zullen beoordeeld worden door zowel het publiek (via een internetpoll) als een vakkundinge jury bestaande uit Nederlandse trots Dwayne Verkade, de producent van de mutiny video's Joe Simon en een nader bekend te maken derde jury-lid. De poll telt voor 40% mee in de eindbeoordeling, de evaluatie van de jury voor de overige 60%.

Prijzen en Party
De grootste prijs in deze contest is vanzelfsprekend de eeuwige roem (althans, eeuwig tot de volgende video contest) en erkenning. Voor de meer materialistisch ingestelden onder ons zijn er de unieke one-of-a-kind bokaal vervaardigd door niemand minder dan Michael van der Lee en prijzen beschikbaar gesteld door Soulcycle te winnen. Dit is uiteraard tevens het ideale excuus voor een moddervette party die dan ook zeker niet achterwege geworden zal laten!

Dus...
We verwachten sowieso keiharde entries van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Het Oosten, Limburg, Brabant en last but not least, Zeeland! Uiteraard hopen we ook op verassende shit uit andere verre hoeken van het land. Iedereen die deze zin leest is eigenlijk verkeerd bezig... Je had al lang met camera en fiets buiten moeten zijn! Vergeet in al je enthousiasme niet het formulier voor deelname op te vragen via 031bmx@gmail.com, deze wordt dan zo spoedig mogelijk naar je verzonden.





Om wat inzicht te krijgen in de heftige concurrentie en gewoon puur ter controle hebben we hier een lijstje van bevestigde deelnemers en contactpersonen. Sta je er niet tussen en ben je er toch zeker van dat je dat formuliertje heb ingevuld, plaats dan even een comment, stuur een mailtje, of doe een belletje. Alsnog inschrijven? Dat kan nog tot 1 juli.

- Den Haag (Jio)
- Maassluis (Stijn)
- Limburg (Sven)
- Leiden (Roy)
- Almere (Pieter)
- Terborg/Zutphen (Steijn)
- Zwolle (Bert-Jan)
- Amsterdam (Daniël)
- Nijmegen (Aaron)
- Breda (Patrick)
- Barneveld (Gerald)
- Utrecht (Marc)
- Apeldoorn (Quynten)
- Zeeland (Vladdie)

Mensen van wie we eigenlijk nog wel deelname verwachten:

- Rotterdam. Jonathan, is je mobieltje al vol met footy?
- Deventer. Gerwin, Lennard?
- Ede en omstreken. Harde Syo, Bas, Nikos?

Dat was het zover, binnenkort weer meer!
Tuesday, May 19, 2009

Nicky!


Onder het motto do it for bmx, do it for fun gooit deze Haagse boy al zn bangers er even uit.

Tuesday, May 19, 2009

Sven the Movie


De langverwachte en veel gehypte 'Sven Schuilenburg - The Video'. Je zag 'm eerst op 031 ;-)

Monday, May 18, 2009

Mr. van de Velde #34


Die gozer gaat aan de lopende band. Als jij wilt weten hoe Zeeuwse bmx'ers honkballen, hoe mooi Middelburg er bij nacht uit ziet, hoe hard Mark Vos op alles gaat en wat voor bijzondere beesten er in de vijvers in de tuinen in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad rond zwemmen, check dan nu nog meer dan ooit mc-velde.blogspot.com.

Monday, May 18, 2009

Wat gaat Stu hard


Leftovers (waarvan?) van Stuwie.

Sunday, May 17, 2009

Back on the bike


Onze trouwste fan en vrind is na 6 maanden revalidatie weer terug op zn fiets! Hier een fijn filmpje van een korte namiddagsessie van Gerwin.

Friday, May 15, 2009

Mark Vos crazy sequence


Geschoten door niemand minder dan team Frits, Frank, Fritsels en Fenka uit Zeeland! De footy heb je een tijdje terug uiteraard al gecheckt in deze sicke movie (kijk 'm nog een keer)!
Friday, May 15, 2009

Vos & Wedemeijer on Wandervogel, Brouwer on sabre!


Mark Vos wordt nu naast etnies (check z'n profile!) en simple ook door Wandervogel Clothing gesponsord, evenals onze Amsterdamse bloemist Daniel Wedemeijer. Bas Brouwer is ondertussen erg stoked op z'n hooke-up met Sabre, weet ik via Facebook. Om eerlijk te zijn ken ik Sabre echter niet, dus voordat ik hier foutieve links plaats heb ik even een bevesting nodig (comment of mail!).
Thursday, May 14, 2009

031 + 1 = 032


Spotte dit op TCU, schijnbaar een promofilmpje voor een nieuwe website bij onze Zuiderburen. Voor sentimenteel snel aangegrepen fietsers is dit misschien geen goed filmpje. Impact skatepark komt er nog in voor. Checken maar en daarna rcvbmx.com bezoeken.

Wednesday, May 13, 2009

Aaron reppin' 031!


Of we er nou wel of juist niet blij mee moeten zijn weten we niet helemaal, maar zeker is dat Aaron z'n best doet om 031 te representen. Foto's door Rutger van de Pol (die initialen werken wel ouwe!).


Wednesday, May 13, 2009

Genio Muller in Almere snakerun


BMX in de snakerun van Almere, rider is Genio Muller (beetje een UFO voor ons).

Monday, May 11, 2009

On fire!


Een nieuwe trend in BMX: brandende skateparken. Na impact heeft ook Rollywood te Arnhem het afgelopen weekend moeten ontgelden. Het park was al enige tijd gesloten door ernstige waterschade. Water en vuur gaan niet samen, waardoor het skatepark nu tot de grond is afgebrand.
Sunday, May 10, 2009

PRO roddels: Boy off Skullcandy, Virgil on.


Was er een post of 3 geleden nog gezegd dat zowel Boy als Roy op Skullcandy zitten, blijkt Boy er uit gestapt te zijn. Nieuwe rider voor het 'hippe' koptelefoon merk is Virgil Persat. Zo deelt Roy van Kempen ons mee via de iPhone.
Sunday, May 10, 2009

Zeeland Lakejump


Op de Brouwersdam (de dam die Schouwen Duivenland en Goeree Overflakee verbindt) was dit weekend de opening van de nieuw gebouwde waterschans. Tezamen met Bart Bazelmans, een aantal mannen, jongens en dames op ski's en snowboards en het lokale bodyglide-team verzorgden Vladdie de Koning, Waldemar Vroegop, Thomas Ruissen, Tijn Smeekens, Colin Hage, Rolf Blenk en Brendan Oerlemans een demo tijdens deze opening. Hier een kort report van dit weekend.

Vrijdagochtend vertrokken we vanaf lokaal skatepark Meker met z'n vieren (Vladdie, Rolf, Colin en ondergetekende) naar de Brouwersdam, uiteraard niet zonder eerst even langs de supermarkt te gaan om de broodnodige 'mini-halve-liters' in te slaan. Consumpties waren in principe wel verzorgd, maar we wisten niet of deze wel toereikend waren om een roedel dorstige bmx-ers te kunnen voorzien. Om 12 uur waren we op locatie. Na een korte rondleiding en uitleg allemaal de wetsuits (Waldemar en Tijn waren inmiddels ook aangekomen) in. Veel skinnier als deze wetsuits wordt het trouwens niet, we voelden ons in één keer allemaal erg trendy. Body armour en helmpjes op en vervolgens richting schans.

Acht meter snel en steil naar beneden, vervolgens géén flatstuk om jezelf te oriënteren, maar gelijk de snelle steile lip op om vervolgens vanaf reeds 3 meter boven het wateroppervlak nog verder omhoog gelaunched te worden. Tof. De eerste sprong leidde bij iedereen standaard tot een vage duikeling met wat pijn en in sommige gevallen gezonken fietsen tot gevolg. De lokale crew had een mooie lakejump fiets geregeld met plastic mag wheels die al ontpfloften als je de banden oppompte. Die fiets ging welgeteld één sprong van Vladdie mee. Gelukkig had Waldemar nog een fiets in elkaar geknutseld (mét Fit downlow stem en Wombolts!) zodat we toch door konden. Vladdie performde met hoge en verre zweefduiken, Waldemar deed backflips en 1080's en ondergetekende probeerde tussendoor ook nog af en toe eens heelhuids beneden te komen voor het oog van de wethouders die schijnbaar met de bouw en vergunningen voor de schans gemoeid waren geweest. Tegelijk met de luxueuze catering kwam Thomas Ruissen om een uur of 6 opdagen, na 3 uur via trein en bus gereisd te hebben. Die vrijdag niet meer het water in voor hem.



's Avonds een goede maaltijd in het lokale restaurant, wat biertjes en vervolgens het lokale toeristen park 'verkennen'. Na een goede nacht slaap en een even goed ontbijt begonnen de demo's weer. Om het uur een paar sprongen maken en tussendoor proberen te windsurfen (oftewel één kant opgeblazen worden en vervolgens honderden meters met een plank en zeil terugzwemmen) en bodysliden (mooie term voor van de glijbaan afgaan). Om 5 uur weer een maaltijd en voorbereiding op de 'wedstrijd' van die avond. Tegen die tijd was iedereen echter alweer zo lam dat er in de bmx-wedstrijd nog maar twee contestants overbleven. De immer fanatiek Waldemar Vroegop en showjumper Bart Bazelmans. Na een 4-tal sprongen voor elk kwam Waldemar als winnaar uit de strijd, zeer kort gevolgd door Bart. Nu was het ongeveer tijd om weer terug af te reizen naar Meker, daar onze chaffeur Colin die nacht nog een nachtdienst moest draaien.

Check hier een (film)reportage gemaakt door TV Rijnmond. Eigen producties volgen hopelijk ook snel, als Rolf Blenk tenminste een beetje opschiet ;-)

Brendan Oerlemans.
Sunday, May 10, 2009

Stijn Staal Spring edit


Stijn heeft weer eens een briljante edit afgeleverd. Vet ook om te zien dat het fietsen zelf steeds vetter wordt.

Friday, May 08, 2009

Fatskulls


Bij onze vrienden van FATBMX kan je Skullcandy spulletjes winnen, je hoeft alleen maar even te vermelden welke headphones Alessandro Barbero het liefst op zn harses heeft. Je kan kiezen uit het volgende lijstje:

1) Skullcandy TI
2) Skullcandy GI
3) Skullcandy Hesh
4) Skullcandy Chop

Je kan je antwoord mailen tot 16 mei.

Leuk detail is dat Boy en Roy (it's in the name) van Soulcycle voor skullcandy rijden, dus straks kan jij er net zo stylish bijrijden als zij.
Friday, May 08, 2009

Billytrails edit


In Kampen (dat is 031 ja, bij Zwolle in de buurt) is het trails seizoen hard geopend. Check deze edit van de Billytrails:

Friday, May 08, 2009

Helmjam 2009 movie!


Solide edit door Boudewijn Knuistingh Neven (woa!) van de Helm Jam van afgelopen zondag.

Thursday, May 07, 2009

Zwolle Bevrijdingsfestival


Geen uitleg, wel foto's in een mailtje vanuit het Verre Oosten. Ik neem aan dat het hier om een demo ging op 5 mei in het Zwolse betonnen park (wat overigens ergens in het afgelopen jaar voor de helft vernieuwd is!).

Thursday, May 07, 2009

bmxfeed.


Elke dag uren kwijt met al die bmx-blogs checken? Gebruik dan bmxfeed.com om in één overzicht alle laatste en meeste populaire updates van vele bmx-websites te zien. 031bmx niet incluis, want voor de vetste shit kom je uiteraard nog steeds gewoon hier ;-) (moet er natuurlijk wel geupdate worden...)
Wednesday, May 06, 2009

Skatepark Wim


Aiaiai, slow on the updates. Mark van de Velde uit Zeeland heeft een tijd terug nog wat plaatjes geschoten op het outdoorpark Wim. Zoals de twee die heer onder staan. Meer vind je er regelmatig op mc-velde.blogspot.com.

Saturday, May 02, 2009

A4 Trails


Het spijt ons dat we met die filmpje zelfs later dan dumpert zijn, maar zoals een oud gezegde luidt: Beter laat dan nooit!