Tuesday, March 31, 2009

Zaterdag 4 april: MiniFATJAM


Hij was al eerder aangekondigd, maar nu is er meer info beschikbaar.

Wat? Laatste keer springen op de Sugar Hills na 20 jaar.
Wanneer? 4 april 2009, vanaf 13.00
Waar? Valkendijk, Aarle-Rixtel.
Waarom? Omdat het asociaal dope is.
Daarna? Afterparty in de OJA, met Body Shot, Grey Days en Let Me Out (SE)
Kosten? Nada. Bring your own booze & bbq.
Meer info? FATbmx

Monday, March 30, 2009

Mooracup.com update


Op mooracup.com staan nu alle uitslagen plus nog een hoop party pic's. Je kan ook mooi zien hoeveel stemmen iedereen heeft gehad en ik kan zeggen dat er een hoop 'close-calls' tussen zitten. Goede dingen en Moora bedankt voor de dope avond!
Monday, March 30, 2009

MooraCup Party foto's door Vladdie.


Eerste lading foto's is binnen! Het zijn er een redelijk aantal, dus op picasaweb geplaatst. Hier alvast 3, enjoy & thanks Vladdie!

Sunday, March 29, 2009

MooraCup Party 2009: De Bert-Jan ervaring


Over halfnaakte chicks, te veel alchohol, springen op het podium, bands in elkaar trappen, sven-shirts, nog meer alcohol, blote konten op de fiets naar huis, shoarmasausgevechten in de shoarmazaak, bacardi jatten bij de KFC van een stel schotten, elke keer de mic afpakken als mischa wat wil zeggen, moeilijk kijken, jassen vol met chilisaus, de winston buiten veel toffer is dan binnen, 40 man politie om niks, bij de minds (kuttent) over de bar heen de spoelbak in pissen, kip vreten alsof je leven ervan afhangt, motors aantrappen midden op de dam, juppen-vespa's omtrappen iets verderop, nog meer alchohol, fietsen jatten omdat de beentjes danig protesteerden, boy die me 20x vroeg of ik alleen alcohol had gehad, hoite die er helemaal klaar mee was en me een beuk gaf haha, zieke film van fox, halve boxershorts, schijten in een pisbak, kats een uur te laat komen voor de prijsuitreiking, kotsen tussen de muur en een bed bij een of andere chick thuis en meer van die ongein. Ik ben vast nog van alles vergeten, maar gelukkig hebben we de footy nog. One love!
Sunday, March 29, 2009

Winnaars MooraCup 2009


Helemaal vergeten en toch niet echt onbelangrijk. Ik weet de categorieën en winnaars niet allemaal meer uit m'n hoofd (goh). Graag aanvullen en verbeteren in de comments dus! De awards zijn gegaan naar (in willekeurige volgorde):

Brookie street: Waldemar Vroegop
Brookie flatland: Wouter van der Linde
Best Dirt: Bart Mol
Best Park: Nicky van der Veen
Best Street: Mark Vos
Best Flatland: Navid Saleki
Edit/video: Vladdie de Koning
Best scene: Zeeland
Best skatepark: Skateland Rotterdam
Party-animal: Maityn Pedroso Napoleão (doorgegeven door Mark Vos)
Life-time Achievement: Iwan Kutin (doorgegeven door Mark Vos)
Best post: Mark Vos
Sunday, March 29, 2009

Mark Vos - The Video!


Hij is er! Staat al 3 dagen op Vimeo, wtf? Maar goed. Ik adviseer iedereen om die movie in HD te checken op de website van Vimeo of beter nog, rechts onder op de vimeo website te downloaden. Is maar 445 MB :-) Laat het filmpje sowieso aan zoveel mogelijk mensen zien. 'Spread the Love', zoals Mark zelf het zou zeggen. Nog een laatste keer big up naar Frank Van Klinken / Fenkaproducties!
Sunday, March 29, 2009

MooraCup Party


Was geslaagd! Alles en iedereen ging los. De nodige kots- en vechtpartijtjes waren er gelukkig ook gewoon, evenals een paar verdwaalde Schotten in kilt (3 - 0 voor Nederland overigens). Rotterdam, Amsterdam en Zeeland waren de drie goed vertegenwoordigde scénes, waarvan Zeeland sowieso de dopeste was natuurlijk (heerlijk, die objectieve nieuwsgeving). Dat bleek overigens ook wel, aangezien iedereen het unaniem eens was met de toegekende Moora-cup voor beste scene aan de Zeeuwen. In totaal heeft Zeeland 13 van de 12 beschikbare Moora-cups gewonnen. Binnenkort zijn hier hopelijk nog fotootjes en filmpjes van de avond te checken, mocht je wat hebben liggen, inzenden die handel! In principe staat de Mark Vos movie vandaag ook nog online, maar ik ben bang dat Frank Van Klinken (movie/website gast) nog onder de dekens ligt in Amsterdam. Dat kan dus nog wel even duren. Iedereen die deze movie nog niet gezien heeft, hij leeft helemaal up naar de hype. Zowel op fiets- als film- als editgebied is er wat mij betreft een compleet nieuw level bereikt. Ondergetekende zelf wil hem ook erg graag nog een keer in nuchtere toestand bekijken.
Vooralsnog hebben we hier in ieder geval al de Rotterdam edit zo als gisteravond om 11 uur vertoond in de Winston:
Friday, March 27, 2009

29/03 online: markvosbmx.nl!


Mark timmert hard aan de weg. Morgenavond (nacht?) zal in de Winston zijn langverwachte edit gepresenteerd worden (mede mogelijk gemaakt door fenkaproducties.nl). Voor degenen die daar helaas niet bij kunnen zijn is de edit daarna op MARKVOSBMX.NL te checken. 'Daarna' zal i.v.m. bepaalde geestelijke en lichamelijke gezondheidsperikelen die doorgaans na de MooraCup optreden misschien wel wat later zijn als 29/03...Wij zijn zelf zwaar benieuwd en jij vast ook. Tot die tijd kan je even wat filmpjes van Mark Vos op Vimeo en Youtube checken:


Thursday, March 26, 2009

Jos Wissink: BMX'er en fotograaf.


Een tijdje geleden verschenen er hier op 031bmx al wat foto's die Jos Wissink had bijgedragen van de Verre Oosten Jam. Voor velen binnen de Nederlandse bmx-scene is Jos al lang bekend. Voor de mensen voor wie dat nog niet het geval is hier even een korte introductie, door Jos zelf:
"Ik ben op ongeveer 12 jarige leeftijd (1982) begonnen met fietsen. In 1983 kreeg ik mijn eerste echte crossfiets en haalde daarmee direct de krant (daarvoor waren het omgebouwde “gewone” 26in fietsen). In de buurt werd ik al snel crossjos genoemd, omdat ik altijd maar op dat kleine bmx fietsje zat.
Nu, zo’n 27 jaar later, zit ik nog steeds op dat kleine bmx fietsje. Helaas niet meer iedere dag, want dat lukt niet meer zo goed met een gezin met 2 kinderen, een fulltime baan, een eigen bedrijfje (www.four05.nl) en de webmastering van FATBMX.com.
Toch probeer ik iedere donderdag even naar Burnside te gaan om een paar uurtjes te fietsen. Op de warmere dagen ga ik ook nog regelmatig ’s avonds even hier in Oldenzaal bij de oldskool snakerun op het Hulsbeek fietsen (dat skatepark is al bijna net zo oud als ik!).
En hopelijk kan ik ook eens proberen trails te fietsen bij de trails die de jongens in Hengelo hebben gegraven.
Fotografie is een hobby waarbij ik mijn BMX foto’s kosteloos ter beschikking stel aan FATBMX. Graag wil ik verder met deze hobby, waarbij ik me meer wil gaan richten op de zgn strobist fotografie (mensen en bmx). Ik heb al veel ideeën, maar te weinig tijd."













De reden waarom bovenstaande is geplaatst is eigenlijk de nieuw FLICKR van Jos. Vergeet die dus vooral niet regelmatig te bekijken, hij staat nu ook rechts in het lijstje met links.
Wednesday, March 25, 2009

Dress To Impress #2


Vorig jaar een grandioos succes, dit jaar in de herhaling. Check de wederom fantastische flyer voor alle info:



































Impressie filmpje van Dress To Impress Jam #1:

Tuesday, March 24, 2009

Barry, Franky en Boy @ your favorite skatepark


Gisteren (maandag 23 maart) waren Boy en Barry in Burnside. Ook ik (Lennard) en Franky waren represent waardoor er nu een klein filmpje voor jullie klaar ligt. Nog geen 15 minuten gefilmd en dan zulke footage, dat zouden meer mensen moeten doen. Vlak na deze sessie stootte Franky z'n harses tegen een balk die te laag zat (of hij ging te hoog, om het even).

Sunday, March 22, 2009

Lente!


Jawel, we hebben afgelopen week mogen genieten van een paar zeer mooie dagen. Helaas zal dat komende week niet het geval zijn, maar we kunnen allicht hopen op het beste voor daarna. Dit weekend is er in Zeeland ook lekker gefietst en een paar fotootjes zijn wederom geschoten. Hier staan er al 3, meer vindt je er zoals gewoonlijk op www.insanebmx.eu.

Op de zeldzame momenten dat onze grote vriendelijke reus Vladdie níet over hondjes heen reed (op de 2e foto zie je een van de vele dusdanige tafereeltjes van vanmiddag) kon je hem wat walltaps, turndowns en gekke railhops zien doen.













Foto's: Brendan
Friday, March 20, 2009

Amsterdam streetview: Soulcycle


Streetview is al langere tijd een bekend fenomeen in Google Maps, maar het is pas sinds van de week dat Amsterdam ook 'streetviewable' is. Dus wij een beetje lekker virtueel door Amsterdam cruisen en verhip, komen we ineens langs onze favoriete bmx-shop! Degene die kan zien wie er aan het werk is wint een... - nee - ... die heeft schijnbaar niks beters te doen.


Grotere kaart weergeven
Friday, March 20, 2009

Masters 'street'course!


Waarom het precies street heet is niet helemaal duidelijk, want zelfs in Tony Hawk Pro Skater is er minder tranny op 'street'. In ieder geval is dit wel altijd het meest bekeken en voor veel mensen het vetste onderdeel van het event. Nieuw is dat de course ten eerste groter lijkt als vorig jaar en er nu aan beide kanten van het parcour 2nd-level-shit is. Verder vindt je op de site van de Masters/Worlds nog wat coole foto's van vorig jaar (waaronder een zeer stijlvolle Channon mid-doubleflip) en schijnbaar is de Nederlandse aanhang ook represent in de movie. 

Friday, March 20, 2009

Skateparken in NL


Na een te vette jam moeten we toch even de leegte opvullen die is ontstaan. We zijn op het moment hard bezig met nieuwe sponsors werven, zodat de volgende jam nog vetter wordt. We hopen tegen die tijd stickers te hebben voor op je toptube, downtube, helm of moeder. Mocht iemand een bedrijfje hebben of geld te veel, laat je horen, want alles is welkom.

Voor nu even een handige site, zodat je fijne dagtripjes uit kan stippen. Veel outdoor parken en per provincie gerangschikt.

xskate.nl
Wednesday, March 18, 2009

BMX Worlds '09: Website online!


Het is meer 049 dan 031, maar omdat we altijd goed represent zijn toch deze mededeling. Morgen om 12.00 gaat de website (bmxworlds.de) online. Je gaat hier alle informatie vinden over het event. Speciaal is dat er aankomende zomer voor het 25ste jaar bmx in het Jugendpark in Keulen (Cologne en Köln zijn Engels en Duitse namen voor dezelfde stad) is, dus daar zullen ongetwijfeld ook wat woorden over gerept worden. Er is ook media van de dappere strijders van voorgaande jaren beschikbaar, waaronder ook Nederlanders. Morgen die handel checken dus! Tschuss.

Tuesday, March 17, 2009

Artur Gajewski: Verre Oosten Movie


Movie-overload! The fourth movie of the 'Verre Oosten'-jam is now online. Thanks to or Polish friend Artur Gajewski!

Tuesday, March 17, 2009

Gerwin Lucas: 031 Verre Oosten filmpje!


Het houdt maar niet op met de media coverage, ook Gerwin dropt zijn filmpje hier op 031bmx. Veel kijkplezier iedereen en Gerwin bedankt!

Monday, March 16, 2009

Jos Wissink: Verre Oosten foto's!


Jos Wissink stuurde ons nog wat extra foto's op van de Verre Oosten Jam die níet op FATbmx staan. Superbedankt Jos!

Monday, March 16, 2009

031 op FAT


Jep jep, 031bmx verre oosten jam op fat! check het uit op fatbmx.com!
Sunday, March 15, 2009

Bert Jan edit: Verre Oosten Jam!


Update: nu in HD

'T gaat wel supersnel met de edits vandaag. Hier alweer de tweede, met de kwaliteit die we van Bert Jan gewend zijn. Superdope en bedankt!

Sunday, March 15, 2009

031BMX Verre Oosten jam FIRST VIDEO


Het was te vet! Iedereen was er, iedereen had lol, jong en oud, bekend en onbekend, props voor iedereen. Naar onze mening was het een meer dan geslaagde avond. Holland scene is de beste! Aaron Zwaal heeft hard gewerkt om een filmpje te editen, die om 6 uur vanochtend geupload is, dus props voor hem haha. Hopelijk krijgen we nog veel meer vette edits om te posten!

Tot de volgende keer, hopelijk snel. En blijf tot die tijd je matetiaal, verhalen en alles wat met NL bmx te maken heeft sturen. En dagelijks de site checken natuurlijk.

Holland is aan!

Saturday, March 14, 2009

Roy van kempen zomer edit


Roy van Kempen is aan! Een vette edit van zijn zomer in 2008. Banger na banger. Beware voor 2009.

Friday, March 13, 2009

Morgen is het zo ver!


Ja lieve jongens en meisjes,morgen is het dan eindelijk zo ver. De eerste 031bmx jam wordt dan gehouden in skatepark burnside onder de noemer: verre oosten jam!

No pegs, dus alle rails die in de weg staan halen we voor jullie weg, vette shirts en vernieuwende contest voor jong en oud. En de prijzen? dar zorgen Burnside en soulcycle voor.

Dus hopelijk zien we jullie morgen.

5 euro entree vanaf 5 uur en shirtjes voor 15 euro in verse kleuren en alle maten.


Friday, March 13, 2009

Pool Sessie - Daniel Wedemeijer



Thursday, March 12, 2009

Etnies Prijsvraag Winnaars


Gefeliciteerd Nikos en Bert Jan. Jullie zijn de winnaars van de Etnies prijsvraag, check jullie mailbox!
Wednesday, March 11, 2009

Mooracup blog



Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, houden de heren van de Mooracup een blog bij, met daarop interviews met BB'ers (bekende BMXers). Zo heeft onze GVR Vladdie al een eigen interviewtje en legt Stijn staal uit waarom hij zichzelf zo graag filmt.

Alsje deze blog nog niet bij je favourieten hebt staan, surf dan snel naar:

http://mooracup.blogspot.com/
Monday, March 09, 2009

Billytrails Kampen


De Billytrails zijn in kampen, op het terrein van de KWC-Kampen en dus achter een hek en niet vrij toegankelijk. Dit is super chill want zo wordt er niks gesloopt. Als je even contact met ons opneemt kun bij ons natuurlijk altijd wel komen rollen. De crew bestaat uit:
- Bas Fokkinga
- Desmond Tessemaker
- Geoffrey Tessemaker
- Mart vos
- Niek van Gelder
- Dirk Smit
- Ron van dijk
- Menno Rouwenhorst

Wat kan je allemaal vinden bij de Billytrails? Zoals de naam al zegt zijn er dus trails, op het moment ligt er 1 lijn van 4 middelgrote tot grote dirts. De bedoeling is zo gauw het weer het toelaat ook een teruglijn te bouwen met kleine dirts. Verder kan je een dirtpool vinden bij de Billytrails en ook een foampit. De dirtpool bestaat uit een bowl van zand met, een flyout transfer naar een quarter aan de buitenrand, en een wallride.. De foampit is nog een van de weinige of de enige in Nederland. Dus wil je een keer komen rijden @ de Billytrails check dan billytrails.hyves.nl of mail 1 van de crew leden.
Filmpjes
Pool:
http://www.youtube.com/watch?v=KcGaVlp4Y8Q
Foampit:
http://www.youtube.com/watch?v=qhBP2QTcXGo



Sunday, March 08, 2009

At Toevlught



Kort leuk filmpje van Stijn Staal. Glenn blijkt dit dagje niet overleefd te hebben, en heeft een nachtje in het ziekenhuis moeten slapen. Beterschap!

Saturday, March 07, 2009

Nog meer meker!


Marky van de Velde (NBR) is vrijwel elke week in meker te vinden en maakt dan ook vaak erg dope kiekjes. Ik heb hem gisteravond aangemoedigd om die shit eens online te knallen en het is vandaag al gebeurd. De foto's staan er ook allemaal in riant wallpaper formaat op, dus zeer zeker de moeite om uit te checken: mc-velde.blogspot.com



Foto: Marky van de Velde

Saturday, March 07, 2009

Meker foto's.


Een paar plaatjes van gisteravond uit Meker. Meer kun je er vinden op insanebmx.eu.













Foto's: Brendan Oerlemans
Thursday, March 05, 2009

Meker update


Meker skatepark te Zeeland heeft er een nieuw obstacle bij gekregen: een spine met deck. Uiteraard is die verplaatsbaar, want zo groot is het park immers niet en voor alle bevriende skateboards is het letterlijk een obstakel. Morgenavond zal ondergetekende hem ook eens uitproberen en ook wat kliekjes proberen te maken. Vooralsnog hebben we in ieder geval al één dope plaatje. Fotograaf is in principe onbekend, maar op de exif-data aangaande heb ik het sterke vermoeden dat het een productie is van local Marky! Iedereen is uitgenodigd om de spine te komen rippen! Zeeland!

Wednesday, March 04, 2009

Blender Skatepark


De nieuwe bmx avond in Blender skatepark is bekend! Vanaf kun je iedere dinsdag en vrijdag met je één- of tweewieler terecht in het skatepark. Skaters blijven op deze avonden ook gewoon welkom. Bekijk de website voor meer info: www.blender-park.nl/. Géén pegs!

Dinsdag van 16.00 tot 23.00 uur.
Vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur.

Entree € 5,-

Met dank aan Bas Brouwer voor het bericht.







Wednesday, March 04, 2009

Oostblok in Zutphen


Een paar oostblokkers besloten om het afgelopen weekend van het "mooie weer" te genieten. Daarom reisde ze af naar skatepark the Canyon, alwaar Syo van Vliet wat vuige kiekjes schoot.